Stefanović: Razumeli smo Bakira, dobiće odgovor

© Tanjug / RADE PRELICFunkcioner SNS-a Nebojša Stefanović
Funkcioner SNS-a Nebojša Stefanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dobro smo razumeli sve što je rekao Bakir Izetbegović, analizirali smo sve što je rečeno u tom kontekstu i preduzećemo mere u okviru naših nadležnosti, rekao je ministar Nebojša Stefanović, ali nije mogao da govori o konkretnim potezima.
Bilbord u centru Beograda. - Sputnik Srbija
Amerika priznala: Nijedna država ne sme da bude raskomadana — osim jedne

„Sve smo analizirali, sasvim dobro smo razumeli poruke i nismo to doživeli kao dobrosusedsku poruku“, rekao je Stefanović novinarima nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost. 

To je prvi put da je jedan od najviših zvaničnika susedne države poručio da želi raspad naše zemlje, pojasnio je ministar, te ponovio da je Izetbegović rekao da su njegova nadanja da će se to dogoditi. 

„Jako je loša takva poruka, ona je politička u svakom slučaju i ne može se objasniti time da je to je to tehnički neizvodljivo“, rekao je Stefanović. 

Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Vučić: Bolje da je rekao „da“ nego „nadam se da“

Kad neko iznese takav stav, a što usložnjava situaciju u regionu, i pri tome su ugroženi interesi Srbije, ona je dužna da reaguje, poručio je ministar. 

Izjave Bakira Izetbegovića pokazuju, ponovio je Stefanović, iskrenu nameru jednog od ključnih nosilaca vlasti u BiH i šta je to što on želi, a mi ćemo preduzeti sve što je moguće i dozvoljeno, jer je reč o našoj bezbednosti. 

„Srbija hoće da gradi mir i mi ćemo u dogovoru sa drugim akterima u regionu pokušati da zajedno nađemo rešenje, jer želimo da ljudi koji žive ovde, ali i u drugim zemljama regiona, ne osećaju tenzije od političkih poteza“, poručio je Stefanović, najavljujući da će i u tom smislu biti značajna poseta trojice članova Predsedništva BiH Beogradu početkom decembra. 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala