Vučić: Bolje da je rekao „da“ nego „nadam se da“

© Tanjug / Zoran ŽestićAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ćemo odgovorno analizirati izjave člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, jer se reči rat, sukobi i priznavanje nekakvih teritorija ne potežu tek tako, ali da neće otkazati posetu Predsedništva BiH Beogradu.
Bilbord u centru Beograda. - Sputnik Srbija
Amerika priznala: Nijedna država ne sme da bude raskomadana — osim jedne

On je ukazao da je Izetbegović u intervju za „Dojče vele“ izneo lični stav prema KiM i drugim stvarima koje se odnose na Srbiju, tako da će i to biti uzeto u obzir i da će u skladu sa tim biti postavljena naša politika. 

Vučić je novinarima u Aranđelovcu rekao da se reči rat, sukobi i priznavanje nekakvih teritorija tek tako ne potežu, ali i poručio da će naša reakcija biti ta da ćemo sve analizirati i uzeti u obzir šta su nečije želje i nadanja i u skladu sa tim, kao odgovorna zemlja, zauzeti stav.

„To što neki govore da je na osnovu lažne vesti — pa, bolje da je ostalo onako, nego ono što smo mogli da čujemo, bolje da je rekao ’da‘ — nego ’nadam se da‘, zato što je to ’da‘ moglo da bude plod objektivnih okolnosti, ko zna kakvih, ali ’nadam se da‘ pokazuje lični odnos prema tome“, rekao je Vučić.

Nekadašnji Sandžak pokrivaju teritorije srpskih opština Novi Pazar, Tutin, Nova Varoš, Priboj, Sjenica i Prijepolje i crnogorskih — Rožaje, Pljevlja, Bijelo Polje, Berane i Plav. - Sputnik Srbija
Novi udar na Srbiju: Bakirova meta nije Kosovo nego — Sandžak

On je dodao da će primiti sve članove Predsedništva BiH i da, naravno, neće otkazati tu posetu, kao što je svojevremeno bila otkazana poseta Sarajevu tadašnjeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića „zbog pet puta manje stvari“. 

Kako je rekao, na današnjoj sednici Saveta za nacionalnu bezbednost teme će biti i situacija u regionu sa posebnim osvrtom na BiH, razgovori u vezi sa KiM, kao i pitanje organizacije i reorganizacije naših bezbednosnih snaga. 

Dodao je i da je zgrožen izjavama onih koji uvek nađu dovoljan razlog da okrive svoju državu i njeno rukovodstvo i kada nismo ništa učinili.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala