„Kuvajte sa Sputnjikom“: Probajte pirinač s govedinom na kirgistanski način (video)

© YT/SputnjikPlov sa govedinom
Plov sa govedinom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pirinač sa govedinom jedno je od zaštitnih jela ove azijske zemlje. Oduševiće vas!

Detaljnije u videu!

Sastojci:

1 kilogram govedine,

1 kilogram pirinča,

1 kilogram crnog luka,

500 grama narandžaste šargarepe,

500 grama žute šargarepe,

150 grama biljnog ulja,

2 crvene ljute paprike,

1 glavica belog luka,

100 grama leblebija,

brašno (testo kao za pitu),

10 grama soli,

10 grama bibera,

kumin (količina po ukusu).

Način pripreme:

Govedinu iseckati na sitne parčiće. Iseckati šargarepu i luk. Propržiti ih u većoj šerpi, a zatim u šerpu dodati i iseckanu govedinu. Kada govedina porumeni, dodati i leblebiju i kuvati 40 minuta na tihoj vatri. Zatim dodati pirinač, začine i promešati. Kada pirinač upije vodu, dodajte beli luk i papriku i ostavite da se krčka još 20 minuta. Ravnomerno razvući testo oklagijom. Pirinač ostaviti da odstoji u toploj slanoj vodi 15 minuta. Stavite u rernu zagrejanu na 300° stepeni i pecite dvadesetak minuta. Prilikom serviranja iseći pripremljeno jelo na 8 delova.

Prijatno!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala