Detaljnije u videu!
Sastojci:
1 kilogram govedine,
1 kilogram pirinča,
1 kilogram crnog luka,
500 grama narandžaste šargarepe,
500 grama žute šargarepe,
150 grama biljnog ulja,
2 crvene ljute paprike,
1 glavica belog luka,
100 grama leblebija,
brašno (testo kao za pitu),
10 grama soli,
10 grama bibera,
kumin (količina po ukusu).
Način pripreme:
Govedinu iseckati na sitne parčiće. Iseckati šargarepu i luk. Propržiti ih u većoj šerpi, a zatim u šerpu dodati i iseckanu govedinu. Kada govedina porumeni, dodati i leblebiju i kuvati 40 minuta na tihoj vatri. Zatim dodati pirinač, začine i promešati. Kada pirinač upije vodu, dodajte beli luk i papriku i ostavite da se krčka još 20 minuta. Ravnomerno razvući testo oklagijom. Pirinač ostaviti da odstoji u toploj slanoj vodi 15 minuta. Stavite u rernu zagrejanu na 300° stepeni i pecite dvadesetak minuta. Prilikom serviranja iseći pripremljeno jelo na 8 delova.
Prijatno!