Timošenkova: Verujem u američku pravdu, Manafort je kriv i za Ukrajinu

© Sputnik / StringerPress-konferenciя lidera vseukrainskogo obъedineniя "Batьkivщina" Юlii Timošenko vo Lьvove
Press-konferenciя lidera vseukrainskogo obъedineniя Batьkivщina Юlii Timošenko vo Lьvove - Sputnik Srbija
Pratite nas
Liderka opozicije u Ukrajini Julija Timošenko izjavila je da veruje da će pravosudni sistem SAD ispravno postupiti, nakon što je prošle nedelje podignuta optužnica protiv Pola Manaforta, bivšeg šefa predizbornog štaba Donalda Trampa.
Karla del Ponte - Sputnik Srbija
Sad je sve dozvoljeno: Amerikanci imaju svoju Karlu del Ponte — protiv Rusije (video)

Timošenkova tvrdi da je Manafort pomogao njenom najvećem neprijatelju, bivšem predsedniku Viktoru Janukoviču, da dođe na vlast.

Bivša premijerka Ukrajine nalazila se u zatvoru 2011. godine dok je na vlasti bio Janukovič, za kojeg Rojters navodi da je naklonjen Kremlju.

Prema optužnici, Manafort, koji je bio konsultant Janukovičevoj Partiji regiona pre nego što je postao šef Trampovog predizbornog štaba, koristio je ofšor račune kako bi tajno platio četiri miliona dolara za izveštaj o boravku Timošenkove u zatvoru.

Julija Timošenko (56) je u intervjuu za Rojters rekla da je završila u zatvoru zbog akcija Janukoviča i onih koji ga okružuju.

Ona tvrdi da je Janukovič potrošio ogromnu količinu novca kako bi je ocrnio što je, kako je navela, uticalo na njen život i život njene porodice i tima, kao i Ukrajine.

„Zbog toga verujem da će se američka pravda baviti detaljima, uključujući naše tvrdnje, i dobićemo presudu od jednog od najefikasnijih pravnih sistema na svetu — američkog sistema“, rekla je Timošenko.

Istraga specijalnog tužioca Roberta Malera o navodnom mešanju Rusije u američke predsedničke izbore dovela je do podizanja optužnica protiv Manaforta i Rika Gejtsa zbog pranja novca i drugih krivičnih dela povezanih sa proruskim političarem iz Ukrajine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala