Putin: Evo šta me brine

© Sputnik / Ramilь Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin komentarisao je optužbe Vašingtona o navodnom mešanju Rusije u američke predsedničke izbore 2016.
Predsednik Rusije Vladimir Putin na ceremoniji unapređivanja oficira u Kremlju - Sputnik Srbija
Ovo je već paranoja: Zapadu se u svakom promašenom projektu na svetu priviđa — Rusija

„Evo šta me brine: Olimpijske igre bi trebalo da počnu u februaru, a kada su kod nas predsednički izbori? U martu. Postoje vrlo velike sumnje da se sve radi kako bi se stvorila atmosfera nezadovoljstva, koja je nekome potrebna, sportskih navijača i sportista da je država navodno bila uključena u kršenja pravila i da je za to odgovorna“, rekao je Putin tokom razgovora sa radnicima Čeljabinske fabrike kompresora.

Predsednik Rusije je konstatovao da današnje međunarodne sportske organizacije, uključujući i MOK, veoma zavise od velikog broja komponenata, prvenstveno sponzora, zatim od kupaca televizijskih prava, od oglašivača. Prema njegovom mišljenju, „to je ogroman sloj veza i zavisnosti“. „A kontrolni paket nalazi se u Sjedinjenim Američkim Državama“, jer se tamo nalaze glavne kompanije koje naručuju i plaćaju za televizijska prava, tamo su glavni sponzori, glavni oglašivači“, dodao je ruski lider.

„Kao odgovor na naše navodno mešanje u (američke) izbore, oni žele da stvore probleme tokom izbora za predsednika Rusije“, istakao je Putin.

„Ako je to tako, onda je to veoma loše, jer podriva sam smisao olimpijskog pokreta“, smatra Putin. „Zato što sport, poput kulture, treba da bude van svake politike, jer su to mostovi koji ujedinjuju ljude, a ne nešto što uništava odnose među državama“, objasnio je ruski predsednik.

„Videćemo kako će se dalje razvijati situacija“, dodao je Putin.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala