Zorana Mihajlović tuži Mrkonjića zbog gline u asfaltu

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICPotpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović
Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, na čijem je čelu Zorana Mihajlović, podnelo je krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal protiv 14 odgovornih lica na čelu sa bivšim ministrom Milutinom Mrkonjićem, zbog deonice puta Ub—Lajkovac na Koridoru 11, koja nikada nije puštena u saobraćaj, pišu današnje „Večernje novosti“.
Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović - Sputnik Srbija
Zorana Mihajlović: Grimasa je bila zbog nepravde

Kako se navodi, na toj trasi, asfaltirano je 4,5 od ukupno 12,5 kilometara, ali će morati da se radi ispočetka, jer su uočena brojna oštećenja, a utvrđeno je i da su majstori ugradili glinu u osnovu auto-puta. Za te radove biće potrebno oko milijardu dinara, odnosno više od osam miliona evra.

„Novosti“ pišu da su krivične prijave podnete i protiv direktora građevinskih preduzeća PZP „Beograd“ Bore Jelića, AS „Putevi Užice“ Milana Bojovića i Ratomira Todorovića, direktora AD „Planum“, koje su bile izvođači radova.

Na spisku osumnjičenih su i inženjeri sa Instituta za puteve, „Koridora Srbije“ i Saobraćajnog instituta CIP, koji su bili angažovani kao nadzorni organ i trebalo je da ukažu na propuste i korišćenje neadekvatnog materijala.

„Novosti“ pišu i da su u Ministarstvu, posle izveštaja Saobraćajnog instituta CIP i „Puteva Srbije“ o stanju ove saobraćajnice, odlučili da nadležni pravosudni organi utvrde da li postoji i kolika je odgovornost ljudi koji su radili na ovom projektu, jer će sanacija već urađenog auto-puta morati da se plati iz budžeta.

Izgradnja ove deonice započela je 2010, a završena 2014. godine, a radovi su koštali 75 miliona evra iz republičkog budžeta, što znači da je direktnu kontrolu nad plaćanjem imalo resorno ministarstvo, čiji je ministar u to vreme bio Milutin Mrkonjić, dodaju „Novosti“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala