„Prva dama“ DAEŠ-a: Rađala sam decu da postanu ubice (video)

© Flickr / Michał HuniewiczMuslimanka sa burkom
Muslimanka sa burkom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivša supruga najviše rangiranog američkog člana DAEŠ-a opisala je svoj put od radikalizacije do prelaska na hrišćanstvo.

Tanija Džordželas (33) radikalizovana je još kao tinejdžerka u Velikoj Britaniji i preselila se u Siriju sa suprugom Džonom Džordželasom iz Teksasa, kog je upoznala na internetu.

„Sanjali smo o tome da imamo vlastitu zemlju i osnujemo porodicu, a zatim decu obučimo da postanu ubice i vojnici i pridruže se džihadu“, rekla je ona.

Poreklom iz Bangladeša, Tanija je rođena u Londonu i ispričala je kako je u detinjstvu patila zbog izolacije i rasizma prema njenoj porodici. Upravo je rasizam okrivila za svoju radikalizaciju.

Sedište FBI u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Zaposlena u FBI se udala za teroristu DAEŠ-a

Dan nakon terorističkog napada 11. septembra 2001. u SAD Tanija je otišla u školu i upitala prijateljicu: „Nije li strašno to što se dogodilo?“ Ona je navodno odgovorila: „Zar je bilo toliko strašno?“

„U tom trenutku postala sam okorela džihadistkinja“, rekla je Tanija.

Nedugo zatim, na muslimanskoj veb-stranici za pronalaženje partnera upoznala je supruga, prešla je u islam i venčali su se 2004.

Bila je u petom mesecu trudnoće sa četvrtim detetom 2013. kada ih je Džon protiv njene volje preselio u Raku.

Tanija se nakon nekog vremena razbolela i suprug ju je poslao u SAD, gde je kratko živela s njegovim roditeljima u Teksasu. Uskoro je zatražila razvod i prešla u hrišćanstvo.

„Ne znam da li želim da ispričam ljudima celu svoju priču — to je horor priča. Samo želim da pokažem ljudima u sličnim situacijama da to nije dobar način života“, dodala je ona.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala