Zaposlena u FBI se udala za teroristu DAEŠ-a

© AFP 2023 / YURI GRIPASSedište FBI u Vašingtonu
Sedište FBI u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zaposlena u FBI, koja je dobila zadatak da radi na istrazi boraca terorističke grupe DAEŠ, otišla je u Siriju i udala se za teroristu, javila je televizija Si-En-En.
Stejt department - Sputnik Srbija
SAD upozoravaju: Mogući teroristički napadi širom Evrope

Prevodilac Danijela Grin slagala je rukovodstvo o tome gde namerava da ide i upozorila svog supruga Denisa Kasperta o istrazi. Grinova se udala za Kasperta 2014. godine, ali su mediji to saznali tek sada.

Televizija je navela da je nakon nekoliko nedelja Grinova priznala da je pogrešila i vratila se u SAD, gde je uhapšena. Ona je pristala da sarađuje sa vlastima. Grinova je osuđena na dve godine zatvora, a prošlog leta je izašla na slobodu.

U oktobru 2015. televizija Si-En-En je objavila da je 39-godišnji Kaspert likvidiran tokom napada američke avijacije u Siriji. Ranije je američki Stejt department uvrstio Kasperta u spisak naročito opasnih međunarodnih terorista. Prema podacima Stejt departmenta, bivši reper iz Nemačke pridružio se DAEŠ-u 2012. godine, gde se bavio propagandom i vrbovanjem. On se više puta pojavio u filmovima DAEŠ-a, a jednom se pojavio u kadru držeći u rukama odsečenu glavu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala