Ministar Popović: Nemam nijednu „ofšor“ kompaniju

© Vlada R.SrbijeNenad Popović
Nenad Popović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar Nenad Popović saopštio je danas da nijedna njegova kompanija nije registrovana u „ofšor“ zonama koje se pominju u istraživanju „Rajski papiri“.
Američki dolar - Sputnik Srbija
Procurili „Rajski papiri“ o tajnom bogatstvu svetske elite

„Sve moje kompanije registrovane su u Rusiji i Evropi. I što je najvažnije, sve svoje kompanije deklarisao sam kao nosilac državne funkcije u Agenciji za borbu protiv korupcije Republike Srbije“, naveo je Popović u izjavi za javnost. 

Ministar ističe i da je Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio svu svoju imovinu koju je stekao pre nego što je postao ministar u Vladi Republike Srbije.

Prema njegovim rečima, renomirana konsultantska kuća PVC, koja ga savetuje već 20 godina, uputila mu je 2012. godine predlog za prenos jurisdikcije njegovih kompanija u „ofšor“ zone.

Šef Komiteta Saveta Federacije za međunarodne poslove Rusije Konstantin Kosačov - Sputnik Srbija
Bez pardona: Prva reakcija Rusije na „Rajske papire“

Međutim, predlog koji su mu uputili nikada nije realizovao, navodi Popović i dodaje:

„Ako postoji makar jedan dokaz da ovo što govorim nije tačno, pozivam učesnike u ovom istraživanju da ga odmah iznesu“. 

On navodi i da je u istraživanju „Rajski papiri“ verovatno jedini pojedinac koji je stavljen u kontekst ovog istraživanja zbog nečega što mu je predloženo, a ne zbog nečega što je uradio. 

„Ne stidim se svog materijalnog stanja. Nikada nisam krio svoju imovinu. Sve što sam stekao, stekao sam na zakonit način, svojim radom i zalaganjem u prethodnih 25 godina, mnogo pre nego što sam postao ministar u Vladi Republike Srbije“, istakao je ministar Nenad Popović.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala