Zaev: Nema govora o makedonskom scenariju u Crnoj Gori

Pratite nas
Makedonski premijer Zoran Zaev izričit je u oceni da se situacija u Makedoniji — kada je njegova tada opoziciona SDSM bojkotovala parlament, što ga je potom dovelo na vlast — razlikuje u odnosu na bojkot parlamenta crnogorske opozicije.

Predsednik opozicione Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić rekao je, naime, ranije za TVCG da je nakon bojkota Zaev postao premijer i da Crnoj Gori treba „makedonski scenario“ koji će dovesti do smene vlasti.

Zaev za podgoričke „Dnevne novine“ kaže da je Crna Gora stabilna država, lider evroatlantskih integracija u regionu i nemoguće je porediti političku krizu u Makedoniji koja je prethodila njegovoj pobedi na izborima sa sadašnjom političkom situacijom u Crnoj Gori.

Miroslav Lazanski - Sputnik Srbija
Crna Gora je najbolji dokaz da se NATO raspada (video, foto)

Zaev je rekao da je Crna Gora učlanjenjem u NATO potvrdila da je „prava država“.

On nije želeo da komentariše stavove pojedinih opozicionih lidera iz Crne Gore koji tvrde da će njihovim istrajavanjem na bojkotu Crna Gora dobiti priliku da organizuje fer i poštene izbore, ali je ponovio da su povodi za bojkot veoma različiti.

„Mi smo se vratili u parlament. Nema sličnosti između tadašnje situacije u Makedoniji i ove sadašnje u Crnoj Gori. Mi smo tada objavili šta je istina u Makedoniji, i saopštili šta je sve prethodna vlast uradila što je dovelo do političke krize. Događaji koji su doveli do pada prethodne vlasti u Makedoniji i sadašnje stanje u Crnoj Gori su sasvim drugačiji. Velika je razlika“, kaže Zaev.

On kaže da je zvanična Podgorica dostigla strateški cilj Makedonije.

„Mi želimo da postanemo članica NATO-a i EU. Smatram da tek kada neka zemlja iz našeg regiona postane članica NATO-a, onda je prava država. A Crna Gora je to. Stabilna država i veliki prijatelj Makedonije“, naveo je Zaev i dodao da odnosi dveju država nikada nisu bili bolji.

 

Tanjug    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala