Eksplozija u Crnoj Gori: Koga se Milo plaši, kad mu je pratnja puna municije i suzavca

© AP Photo / Risto BozovicMilo Đukanović
Milo Đukanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vest koja dominira naslovnim stranama vodećih medija u Crnoj Gori jeste jučerašnja saobraćajna nesreća na putu Podgorica-Cetinje, u kojoj su u sudaru putničkog vozila i automobila iz pratnje predsednika DPS-a i bivšeg crnogorskog premijera Mila Đukanovića povređene tri osobe, dok se vozilo iz pratnje se zapalilo.

Kako navode podgoričke „Vijesti“, povređena su dvojica članova pratnje Mila Đukanovića i osoba iz putničkog vozila sa kojom se pratnja bivšeg premijera sudarila, dok su se u zapaljenom vozilu nalazili municija i suzavac.

Novinar iz Podgorice Marko Vešović za Sputnjik kaže da ono što se za sada može sa sigurnošću reći jeste da je u pitanju bio nesrećan slučaj.

Zapaljeno vozilo iz pratnje Mila Đukanovića - Sputnik Srbija
Izgorelo vozilo iz pratnje Mila Đukanovića, eksplodirali municija i suzavac

„Iako deluje pomalo nerealno, na osnovu onoga što smo do sada mogli da vidimo, zaista se čini da je reč o saobraćajnoj nesreći, koja se inače Đukanoviću ne dešava prvi put. Stariji se sećaju da je on dvehiljaditih godina imao vrlo ozbiljnu saobraćajnu nezgodu u kojoj je bio i povređen. Međutim, ono što je mnogo važnije od same nezgode jeste činjenica da su se u vozilu iz njegove pratnje nalazili municija i suzavac. To dovoljno govori o kakvoj se bahatosti radi i da je Đukanovićevo obezbeđenje bukvalno spremno na sve. Sumnjam da u regionu postoji neki primer, a sasvim sigurno ne u Evropi, da pratnja nekog istaknutog državnog zvaničnika uz standardnu opremu ima i suzavac“, kaže Vešović.

Kako kaže, taj podatak u Crnoj Gori izaziva podsmeh.

„Međutim, to ne treba da bude nimalo smešno, jer se postavlja pitanje — šta će to obezbeđenju bivšeg predsednika Vlade i sa kojim ciljem se koristi? Da ne pominjem čuveni snimak koji je jutros objavljen na crnogorskim portalima, gde se vidi da vatrogasci bukvalno ne smeju da priđu vozilu kako bi ugasili požar, jer se iz njega čuju eksplozije. Pucala je municija koja je bila u automobilu, pa vatrogasci nisu smatrali da je bezbedno, te su vatru gasili iz daljine“, napominje Vešović.

Milo Đukanović - Sputnik Srbija
Milu skinut oreol opasnog momka

On dodaje da ovaj pomalo i komičan događaj ipak treba sve da nas zabrine.

„Ovaj događaj još jednom ukazuje na bahatost i odnarođenost bivšeg predsednika Vlade, čoveka, koji iako skoro godinu dana ne obavlja državne funkcije, ipak uživa sve privilegije. On je i dalje korisnik državnog obezbeđenja i vozi se u koloni od tri, četiri vozila sa zatamnjenim staklima, valjda želi da pokaže neku svoju moć, obijest. Slobodna javnost u Crnoj Gori smatra da za tim apsolutno nema potrebe, jer da Đukanović zaista priželjkuje slobodan kontakt sa građanima i da ima tu slobodu, sigurno ne bi bio pod ovako snažnim merama obezbeđenja. Nažalost, državni organi Crne Gore procenjuju da njemu to i dalje treba“, ocenjuje Vešović.

Naš sagovornik kaže da je vozač automobila koje je udarilo u vozilo Đukanovićeve pratnje priveden, a protiv njega će po svoj prilici biti pokrenut sudski postupak.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala