Kremlj: Unutrašnji procesi u SAD se Moskve ne tiču

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaKremlj
Kremlj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Optužbe na račun Rusije povodom mešanja u unutrašnje procese u SAD se Moskve ne tiču, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, ali je dodao da Kremlj sa velikom znatiželjom prati sva dešavanja po tom pitanju.

„Bilo kakve optužbe u okviru unutarameričkih istraga se Moskve ne tiču — to je unutrašnje pitanje SAD. Pratimo sa velikim interesovanjem. Važno je da se to ni na koji način ne tiče naših građana. Mi ćemo uvek štititi interese naših građana“, rekao je Peskov.

Menadžer Trampove predizborne kampanje Pol Manafort odgovara na pitanja novinara - Sputnik Srbija
Slučaj „Manafort“: Ukrajinci, oligarsi, Tramp — ko je koga „nanjušio“

On je istakao da se Moskva nikada nije osećala odgovornom ili krivom za bilo kakve optužbe kada je reč o mešanju u predsedničke izbore u SAD.

„Od samog početka smo govorili da su sve te optužbe neosnovane, tako da to činimo i danas“, naglasio je Peskov.

O tome je govorio i ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov koji je rekao da su prvi rezultati istrage o umešanosti Rusije u predsedničke izbore u SAD u najmanju ruku primer sveopšte histerije.

„Istraga je trajala prilično dugo i optužili su dva bivša saradnika predizbornog štaba Trampa zbog toga što su radili sa bivšim ukrajinskim predsednikom Viktorom Janukovičem. A tražili su ’ruski trag’ u svemu tome… Kada postoji želja da se nešto pokvari, povod se uvek pronađe. Isto tako bi bilo i kada bi postojala želja da se odnosi poprave“, rekao je Lavrov.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala