„Biraj: Ili si predsednik ili biznismen!“

© AP Photo / Efrem LukatskyKompanija "Rošen"
Kompanija Rošen - Sputnik Srbija
Pratite nas
Aktivisti „Pokreta oslobođenje“ počeli su blokadu objekata korporacije „Rošen“ predsednika Ukrajine Petra Porošenka. Demonstranti traže od ukrajinskog lidera da radi u interesu društva i prekine spajanje vlasti i biznisa. Oni su obećali da će prekinuti rad većine fabrika koje pripadaju šefu države.
Jedna od najvećih i najsavremenijih ruskih podmornica, Kursk, koja je eksplodirala i potonula tokom vojnih vežbi u avgustu 2000. - Sputnik Srbija
Ukrajina: Prete nam ruske podmornice; Rusija: Pijanstvo će vas uništiti

Aktivisti ukrajinske društvene organizacije „Pokret oslobođenja“ saopštili su da su počeli blokadu objekta korporacije predsednika Ukrajine Petra Porošenka „Rošen“ u Vinici i Jagotini.

U saopštenju aktivista se navodi da oni žele da nateraju rukovodioca države da radi u interesu čitavog društva, a „ne da radi samo u svom ličnom interesu“.

U saopštenju se navodi da okosnicu protesta čine vojnici i oficiri dobrovoljačkih bataljona, nacionalne garde i Oružanih snaga Ukrajine koji su se „vratili sa fronta i videli oko sebe nered, pljačku i prevare“.

Aktivisti traže da Vrhovna rada usvoji zakon o proceduri impičmenta predsednika. Prema rečima učesnika akcije, Porošenko treba da radi u skladu sa zakonom, a ne da blokira važne odluke za zemlju.

„Kada smo kretali da branimo državu, njeno rukovodstvo je obećalo da će pred sud izvesti pljačkaše i ubice iz tima ranijeg predsednika. Umesto toga vidimo da se predsednik kog smo štitili ujedinio sa lopovima i ubicama i da se bogati zajedno sa njima“, navodi se u saopštenju.

„Predlažemo da se ne kupuje roba iz njegovih prodavnica, da se ne koriste usluge njegovih osiguravajućih kompanija, banak, da se ne daje ni dinar za bilo koju od njegove 104 kompanije koje je naveo u svojoj imovinskoj karti… Mi smo protiv krvoprolića, napada na ljude, prodavnice ili fabrike, ali predsednik mora da izabere čime se bavi — ili je predsednik ili je biznismen“, naglasili su demonstranti.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala