Ukrajina: Prete nam ruske podmornice; Rusija: Pijanstvo će vas uništiti

© AP Photo / STRINGERJedna od najvećih i najsavremenijih ruskih podmornica, "Kursk", koja je eksplodirala i potonula tokom vojnih vežbi u avgustu 2000.
Jedna od najvećih i najsavremenijih ruskih podmornica, Kursk, koja je eksplodirala i potonula tokom vojnih vežbi u avgustu 2000. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef Komiteta Državne dume za odbranu Vladimir Šamanov kritikovao je reči ukrajinskog generala o navodnoj pretnji od ruskih podmornica i naglasio da za takve izjave nema osnova.
Američki instruktori obučavaju ukrajinske vojnike u Lavovu - Sputnik Srbija
Alkohol i bolest uništavaju ukrajinsku vojsku

Ukrajinski list „Apostrof“ objavio je juče, citirajući reči general-potpukovnika Oružanih snaga Ukrajine Igora Romanenka, da je Rusija spremna da iskoristi podmornice Crnomorske flote protiv Ukrajine.

„Podsetiću vas na prethodnu priču, ide anegdota o podmornicama u stepama Ukrajine. Zato, naravno… general se setio te anegdote i odlučio je da se priključi svojim pokroviteljima sa druge strane okeana. Ukrajina nema snage i sredstva koja mogu elementarno da plove morem. Sve što im je ostalo je žal za nasleđem iz šezdesetih i sedamdesetih godina Sovjetskog Saveza“, rekao je Šamanov Sputnjiku.

On je izjavu ukrajinskog generala nazvao smešnom i neprofesionalnom.

„Oni će sami sebe uništiti tim pijanstvom koje kod njih cveta, prema izveštaju njihovog vojnog tužioca, i polazeći od toga što se u vojsci okupila gomila nacionalista i sličnih ura-patriota. Zato oni imaju druge zadatke: pljačkanje“, naveo je ruski parlamentarac.

Juče je ministar odbrane Ukrajine Stepan Poltorak objasnio gubitke u mirnodopsko vreme u ukrajinskoj vojsci bolestima, kršenjima mera bezbednosti i korišćenjem alkohola.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala