Zaharova: Naterali su nas, sledi odgovor

© Sputnik / Ilья Pitalev / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na redovnom brifingu
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova na redovnom brifingu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva radi na odgovoru za blokadu oglašavanja RT-a i Sputnjika na Tviteru, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova u intervjuu za Sputnjik.
Stranica sajta društvene mreže Tviter - Sputnik Srbija
Još jedan agresivni korak prema Rusiji

„Ovakve akcije agresivne prirode protiv ruskih medija neće ostati bez odgovora, uprkos činjenici da to nije naš izbor i da nikada nismo pribegavali oštrim merama. Ali u ovom slučaju, kada su Amerikanci prestali da igraju po pravilima, koristeći arsenal obaveštajnih službi, doći će do odgovora. On se sada razmatra“, rekla je Zaharova.

Ona je takođe opisala kao „veoma uznemirujući signal“ vezu između američkih pripadnika snaga reda i obaveštajnih službi i velikog privatnog preduzeća (tj. „Tvitera“), koja je postala očigledna nakon ovih akcija. 

U četvrtak je američka društvena mreža „Tviter“ objavila odluku da blokira oglašavanje sa kanala u vlasništvu ruskih medija RT-a i Sputnjika. U saopštenju kompanije se naglašava da je odluka doneta na osnovu istrage „mešanja Rusije“ u predsedničke izbore u SAD 2016. godine. Pri tome se ispostavilo da je tokom predizborne kampanje Tviter sam predlagao RT-u da postavi veliki broj reklama, a potom je to sakrio od obaveštajnog odbora SAD. RT je ponudu Tvitera odbio. Sputnjiku je saopštio da agencija nikada nije koristila platnu promociju na Tviteru. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala