Moskva u čudu: Britanija istražuje uticaj Rusije na ishod „bregzita“

© Sputnik / Aleksej Filipov / Uđi u bazu fotografijaBregzit
Bregzit - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moskva je začuđena inicijativom britanskih parlamentaraca da se istraži mogućnost da je Rusija putem društvene mreže Fejsbuk uticala na ishod referenduma o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije, kao i na tamošnje parlamentarne izbore, izjavio je ambasador Rusije u toj zemlji Aleksandar Jakovenko.

„To pitanje izaziva čuđenje jer je odluku o sprovođenju referenduma radila prethodna vlast u Velikoj Britaniji, a Rusija nikakve veze sa tom odlukom nije imala“, rekao je Jakovenko.

Društvena mreža Fejsbuk - Sputnik Srbija
Fejsbuk dobio britanski zahtev o uticaju Rusije na „bregzit“

Jakovenko je podsetio da je u to vreme britansku vladu predvodio Dejvid Kameron, kao i da je o tome odlučivala sama Vlada.

„Postavlja se pitanje šta uopšte predstavlja britanska Vlada, budući da je teško zamisliti da je neko iz Rusije imao uticaj na nju“, dodao je on.

Nešto ranije je Fejsbuk saopštio da je od parlamentarnog odbora Velike Britanije koji je dobio pismo u kojem se traži da se utvrde informacije o mogućem uticaju Rusije na referendum o „bregzitu“ i izbore 2017. godine.

Inicijativu je pokrenuo parlamentarac Ben Bredšo, a kako je svojevremeno rekao, pitanje finansiranja zaslužuje posebnu pažnju u kontekstu „opšte zabrinutosti o stranom uticaju, a posebno ruskom uticaju na demokratske procese Zapada“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala