Bivši talibani sa oružjem pre njihovog predavanja u Džalalabadu, 2015. - Sputnik Srbija
Kriza u Avganistanu
Najnovije informacije, fotografije i video snimci, kao i reakcije iz celog sveta na novonastalu krizu u Avganistanu...

Moskva: Neprihvatljivi navodi o saradnji Rusije sa talibanima

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Uđi u bazu fotografijaRusko ministarstvo spoljnih poslova
Rusko ministarstvo spoljnih poslova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da su za Moskvu neprihvatljivi navodi avganistanskog predsednika Ašrafa Ganija o navodnoj saradnji Rusije sa talibanima.
Mark Toner portparol Stjet departmenta - Sputnik Srbija
Nove optužbe na račun Rusije: Moskva podržava talibane

„Primetili smo nekoliko izveštaja u avganistanskim medijima, tokom skorašnje posete provinciji Paktija, o komentarima predsednika Ganija o saradnji Rusije sa talibanima. Smatramo da je takva izjava predsednika prijateljskog Avganistana neprihvatljiva“, navodi se.

Dodaje se i da su ruski zvaničnici u više navrata na raznim nivoima govorili da su takve optužbe neosnovane i pozivali avganistanske lidere da se suzdrže od širenja antiruske histerije, koju potpaljuju neki zapadnjački mediji.

Istovremeno, Ministarstvo je ocenilo da je Rusija pružala pomoć Kabulu kako bi Avganistan učvrstio svoje borbene sposobnosti i uticala na to da se pokrene dijalog unutar zemlje kako bi se što pre povratila stabilnost.

Prethodno su o navodnoj podršci Talibana od strane Moskve govorili i predstavnici Vašingtona, te da je Rusija ekstremiste snabdevala oružjem, dok je te navode demantovao svojevremeno i portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala