Erdogan: Amerika ne podržava Tursku u borbi protiv terorizma

© Sputnik / Michael Klimentyev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Turske Redžep Tajip Erdogan
Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američke vlasti, bez obzira na svoja saopštenja, ne podržavaju Tursku u borbi protiv terorizma, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan, komentarišući pojavljivanje postera sa likom lidera Radničke partije Kurdistana Abdulaha Odžalana u sirijskoj Raki.
Boris Malagurski - Sputnik Srbija
Malagurski: Hoće li Kurdi dobiti svoju državu? (video)

Turski mediji su ranije saopštili da je u Raki, koju su oslobodili arapsko-kurdski odredi Sirijskih demokratskih snaga, uz podršku američke koalicije, okačen poster sa Odželanovim likom, koji u Turskoj izdržava kaznu doživotnog zatvora. 

„U Raki su okačili poster terorističkog lidera. Kako SAD to objašnjavaju? Kažu da je Radnička partija Kurdistana teroristička organizacija. Zar je to solidarnost u borbi protiv terorizma? Na bilateralnim razgovorima kažu da se bore protiv terorizma. Ne verujemo, niste sa nama“, rekao je Erdogan novinarima. 

Raka je bila pod kontrolom DAEŠ-a od 2013. godine. Grad je smatran nezvaničnom prestonicom terorista. Prošle godine koalicija na čelu sa SAD saopštila je da počinje operacija za oslobođenje grada. Oslobađanje Rake trajalo je 134 dana. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala