„Pojas i put“ šansa za Evropu, Srbiju i Kinu

© Sputnik / Radoje PantovićBivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić
Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Inicijativa „Pojas i put“ razvojna je šansa za Evropu, za Srbiju i za kineski narod, a Kina će u Srbiji naći najvećeg prijatelja i razumevanje za svoje inicijative i predloge, izjavio je danas predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i Kinom Tomislav Nikolić.

„Srbija je otvorena za sve investitore, i spremni smo da ponudimo najpovoljnije uslove, što je politika Vlade Republike Srbije, a podržavam inicijativu vaših privrednika da u Srbiji ulažu u infrastrukturu, saobraćaj, energetiku, turizam, kao i da podstiču unapređenje kulturnih veza između naših naroda“, rekao je Nikolić na sastanku sa predstavnicima Međunarodne privredne komore NR Kine za privatni sektor.

Pametni grad - Sputnik Srbija
OTKRIVAMO — Kina spremna da u Srbiji napravi čudo: Dobijamo „pametne gradove“

Kako je rekao predsednik Međunarodne privredne privatne komore Sun Janjun, glavni razlog njegovog ponovnog dolaska u Srbiju jeste produbljivanje međusobnih privrednih i kulturnih oblika saradnje, saopšteno je iz Nacionalnog saveta.

„Srbija je ključna država u kineskoj inicijativi ’Pojas i put‘. Želimo da razvijemo naše kulturne, turističke i privredne veze kroz konkretne projekte jer vaša zemlja ima veliki potencijal, i mi to želimo da pokažemo kineskom narodu“, rekao je Sun.

Međunarodna privredna komora Kine za privatni sektor, kaže Sun, odlučila je da u Srbiji predloži formiranje centra za privrednu, kulturnu i turističku razmenu, kako bi se uspostavila što bolja komunikacija sa nadležnim organima Srbije.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala