Severna Koreja zove Iran u zajedničku borbu protiv američke nepravde

© AP Photo / Ahn Young-joonAmerički vojnici pripremaju se za vojne vežbe u Padžuu u Južnoj Koreji u blizini granice sa Severnom Korejom
Američki vojnici pripremaju se za vojne vežbe u Padžuu u Južnoj Koreji u blizini granice sa Severnom Korejom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Severna Koreja poziva Iran da udruže napore u „borbi protiv nepravde“ SAD, izjavio je danas šef severnokorejske delegacije na skupštini Interparlamentarne unije u Sankt Peterburgu An Tong Čun.
Hasan Rohani pored sistema bavar-373 - Sputnik Srbija
Rusija upozorava Ameriku: Ne izazivajte Iran, nije to Severna Koreja

Navodi se da je zamenik predsedavajućeg Vrhovne narodne skupštine Severne Koreje to kazao tokom kraćeg sastanka sa predsedavajućim iranskog parlamenta Alijem Laridžanijem, koji je prethodno u govoru žestoko kritikovao poteze SAD, uključujući one vezane za nuklearni sporazum s Iranom koji je američki predsednik Donald Tramp odbio da potvrdi.

„Hvala Vam na govoru. Bio je to briljantan govor. Mi imamo snažnu volju kada su pitanju oni koji nas vređaju, i mi i vi se borimo već dugo vremena. Hajde da se borimo zajedno protiv nepravde, za pravdu“, poručio je An.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala