Rusija upozorava Ameriku: Ne izazivajte Iran, nije to Severna Koreja

© REUTERS / President.irHasan Rohani pored sistema "bavar-373"
Hasan Rohani pored sistema bavar-373 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsedniku SAD Donaldu Trampu bi bilo bolje da ne izaziva Iran, njegov vojni potencijal je višestruko veći od od mogućnosti Severne Koreje, izjavio je za Sputnjik prvi zamenik zamenika predsednika Komiteta Saveta federacije za odbranu i bezbednost Franc Klincevič.
Američki vojni avioni - Sputnik Srbija
Da li se Amerika i Izrael spremaju za napad na Iran?

„Čovek je zvezda, to potvrđuje cela delatnost Donalda Trampa na dužnosti predsednika SAD. Nekad je teško napraviti razliku — da li se radi o predstavi ili su to realne namere“, rekao je senator.

On nije isključio da su i poslednje izjave Trampa o Iranu slične „mahanjima ruku“ kao u slučaju Severne Koreje.

„Donald Tramp treba da razume da su izlazak SAD iz Pariskog sporazuma o klimi i Uneska i raskid nuklearnog sporazuma sa Iranom, sa tačke gledišta međunarodne bezbednosti, različite stvari“, rekao je Klincevič.

„Kao vojnik, mogu sa sigurnošću da kažem da vojni potencijal Irana višestruko prevazilazi mogućnosti Severne Koreje i da bi Americi bilo bolje da ne kušaju snagu ove bliskoistočne države. Kako god, ne bih se igrao sa tim“, dodao je zakonodavac.

Predsednik Komiteta Državne dume za međunarodne poslove Aleksej Puškov - Sputnik Srbija
„Sve manje logike“: Ameriku vode ljudi koji o politici nemaju pojma

Politika nije pozorišna scena, „ako je na sceni oružje, ono će obavezno opaliti“, zaključio je Klincevič.

Predsednik SAD Donald Tramp je u petak u obraćanju Amerikancima odbio da zvanično potvrdi kongresu da Iran ne poštuje sporazum o nuklearnom programu, ali nije ni na međunarodnom nivou osporio da Iran poštuje sporazum.

Tramp je rekao i da će Bela kuća sarađivati sa kongresom na „ozbiljnim nedostacima“ međunarodnog sporazuma sa Iranom i obećao da će SAD uvesti nove sankcije Iranu zbog podrške terorizmu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala