Šarčević: Lično ću podneti tužbu protiv siledžije

© SputnikMinistar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević u Sputnjikovom studiju.
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević u Sputnjikovom studiju. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da se Ministarstvo intenzivno bavi problemom nasilja u školama, da je oformljeno 36 novih timova za borbu protiv nasilja, kao i da je u planu redizajniranje sistema na polju zakonodavstva i svih drugih oblasti koje nisu dovoljno uređene.
(Od)zvonilo: Otvoren lov na profesore — đaci jači od države

Šarčević je rekao da je imao sastanak sa ministrom Brankom Ružićem i sindikatima, kao i da je juče postavljen novi načelnik Školske uprave Beograda i da će to telo biti redefinisano.

„Mi smo podržali kolektiv, bili smo tamo i ako niko ne podigne tužbu, ja ću je lično podneti“, rekao je Šarčević povodom incidenta u Trgovačkoj školi kada je učenik te škole pokušao da udari jednu profesorku, u čemu ga je sprečilo obezbeđenje, a zatim je napao drugu profesorku jezika, jer, kako navode kolege napadnutih profesorki, nije položio popravni ispit.

„Tog učenika je bivši načelnik Školske uprave Beograda upisao, pa mu je poništavan popravni, i tako dalje. Dakle, siledžijstvo svake vrste“, rekao je Šarčević i dodao da će narednih dana imati sastanak sa načelnicima svih školskih uprava gde će tema biti primena novog Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, koji, između ostalog, predviđa više nivoa praćenja rada inspekcija.

„Ono što mogu brzo da preduzmem ja to i uradim. Svuda su poslati timovi i inspekcije i mi imamo kapaciteta to da radimo, imamo jako dobre uprave u, na primer, Kolubarskom i Mačvanskom okrugu, ali ima i okruga gde stvari ne valjaju“, rekao je Šarčević.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala