Erdogan: Vojni sukob u Donbasu rešiti što pre

© Sputnik / Nikolaй Lazarenko / Uđi u bazu fotografijaTurski predsednik Redžep Tajip Erdogan i predsednik Ukrajine Petro Porošenko
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i predsednik Ukrajine Petro Porošenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turska je zainteresovana da vojni sukob na jugoistoku Ukrajine bude rešen što je pre moguće, i to uz poštovanje međunarodnog prava i teritorijalne celovitosti Ukrajine, izjavio je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

On se trenutno nalazi u poseti Ukrajini, gde se sastao sa svojim ukrajinskim kolegom Petrom Porošenkom, a posetili su i zasedanje Saveta saradnje između Turske i Ukrajine.

Transparent sa likom turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana u Albaniji- arhivska fotografija - Sputnik Srbija
Rama, Bakir i Ugljanin glavni Erdoganovi „igrači“

„Naša je želja da konflikt u Donbasu bude rešen što je pre moguće, a verujemo i da problem može da se reši bez kršenja teritorijalne celovitosti Ukrajine“, istakao je on.

Ukrajinski predsednik je istovremeno naveo da Kijev računa na to da će se Turska pridružiti međunarodnoj „grupi prijatelja za deokupaciju Krima“ — inicijativi o kojoj je Porošenko prvi put govorio na nedavno održanoj Generalnoj skupštini UN u Njujorku.

On je takođe rekao i da se sa Erdoganom dogovorio o nastavku koordinacije i zaštite prava i sloboda građana Ukrajine u okviru međunarodnih mehanizama i posmatračkih misija.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala