Ne treba nam vaspitačica da nas obuzdava

© Sputnik / Vladimir Astapkovič / Uđi u bazu fotografijaIvica Dačić
Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je Vlada tim u kojem je premijerka Ana Brnabić „prva među jednakima“.
Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Dačić: Surkov i Volker održali sastanak u Beogradu o Ukrajini

„Nije Vlada obdanište, pa da premijerka bude vaspitačica, a mi deca. Nema šta da obuzdava. Vlada je tim, premijerka mu dođe kao prva među jednakima“, rekao je Dačić.

„Imamo ciljeve i svako se trudi da ih što bolje ispuni. Mnogi bi voleli da Vlada izgleda kao raštimovani orkestar, ali i novi dirigent, iako nije kalibra kao stari, ne diriguje loše“, rekao je Dačić u intervjuu za „Kurir“, odgovarajući na pitanje da li je premijerka Ana Brnabić u stanju da „zauzda ministre“.

Istovremeno, on je odbacio napise pojedinih medija o svađama između članova Vlade, objasnivši da ako neko ima različito mišljenje ili argumentovano kritikuje ne znači da se svađa.

Upitan da objasni po čemu se razlikuju sednice Vlade vođene dok je na njenom čelu bio Aleksandar Vučić i sednice koje vodi Ana Brnabić, Dačić je kazao da su ljudi različiti, a da predsednik Vučić ima autoritet koji retko ko poseduje, a da je za njega važno da je Brnabićeva izabrana na Vučićev predlog. 

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić / - Sputnik Srbija
Dačić: Nisam ja na izboru za Mis sveta

Upitan da li je odlučio o velikoj koaliciji sa SNS na predstojećim beogradskim izborima, Dačić je naveo da je izlazak na zajedničkoj listi sa SNS ili odvojeno „stvar matematike“ i dogovora između njega i Vučića kao šefova stranaka, ali da o tome još nisu razgovarali. 

Prema njegovim rečima tačan datum beogradskih izbora se još ne zna i dodao je da ne postoji nijedan razlog da oni budu vanredni.

Odgovarajući na pitanje da li zamera Ani Brnabić što se javno hvali da ga je rušila 5. oktobra sa vlasti, Dačić je rekao da može lično da zameri bilo kome u Vladi koliko hoće, ali da je politika „ozbiljna stvar“. 

On je dodao da nije greh promeniti se, ako će to da bude na bolje.

„Pa i Vučić je od evroskeptika postao zagovornik EU i zato je državnik. To je jedini način da idemo napred i prilagođavamo se. Svet se menja. Devedesetih smo prespavali rušenje Berlinskog zida uz katastrofalne posledice. I ja to priznajem. Ali takve šanse više ne smemo da propustimo“, rekao je Dačić.

 

Izvor: Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala