Jezivo upozorenje Eskima: Zemlja se pomerila! (video)

CC0 / pixabay / Priroda
Priroda - Sputnik Srbija
Pratite nas
Eskimske starešine tvrde da znaju uzroke strašnih vetrova i promena temperature na Zemlji.

Ako se osvrnemo na ono što se događalo u svetu u proteklih nekoliko godina, očigledno je kako se broj prirodnih katastrofa i elementarnih nepogoda povećao. Neki za to krive globalno zagrevanje, čovečanstvo i naš način života, dok su drugi uvereni kako je sve to samo deo prirodnih ciklusa prirode.

Ovog leta, u julu, masivni ledenjak od nekoliko triliona tona, četiri puta veći od Londona, odlomio se i odplutao je od Antarktika. Pod imenom A68, monstruozni ledeni breg koji obuhvata 5.800 kvadratnih kilometara odlomio se od ledenog pokrivača.

Globalno zagrevanje - Sputnik Srbija
Sudnji dan sve bliži: Da li će čovečanstvo preživeti?

Prema izveštajima, to je jedan od najvećih ledenjaka koji se odlomio od Antarktika i čija je površina dvostruko veća od jezera Iri.

Prema brojnim stručnjacima, to nije samo zabrinjavajuće — to je alarmantno, piše hrvatski „Ekspres“.

Izveštaji pokazuju kako globalno zagrevanje nije nikad bilo tako opasno kao danas, a prema američkim izveštajima u delovima te zemlje prosečna temperatura je narasla i do 5 stepeni.

Međutim, masivni ledenjak koji se nedavno odlomio je tek početak, upozoravaju stručnjaci.

Antarktik - Sputnik Srbija
Odvalio se najveći ledeni breg u istoriji, moraće da se crta nova mapa

Eskimske starešine upozoravaju…

Prema eksimskim starešinama, koji su tradicionalno izvrsni u prognoziranju vremena, jer žive u skladu sa prirodom, izučavajući poprilično jednostavne, no često zanemarene signale, problem nije samo u globalnom zagrevanju.

Naime, ti domoroci u arktičkim regijama Kanade, SAD i Grenlanda kažu kako klima nije krivac za sve, već se prema njihovom mišljenju, jednostavno rečeno „Zemlja pomerila“.

To su jezivo upozorenje uputili NASA i celoj globalnoj naučnoj zajednici, govoreći kako je naša „planeta stenjala, a nebo se promenilo“.

Naime, oni tvrde kako se Zemlja „zateturala“, odnosno „nagnula“ prema severu, što je rezultiralo „promenom na nebu“.

„Nebo je drugačije“

Starešine su tako upozorile NASA kako Sunce više ne izlazi na mestu na kojem je izlazilo pre. Upozorili su i da im dani traju duže nego ikad pre u istoriji, a tvrde i da su se promenili položaji Meseca i zvezda, što je prema njihovom mišljenju pravi uzrok promena temperature i strašnih oluja koje u poslednje vreme pogađaju planetu.

Sve starešine su se složile kako je uzrok takvih promena pomeranje Zemlje prema severu. Njima smeta što se za sve optužuju klimatske promene i nitko ne istražuje taj fenomen, iako je očigledan, piše „Ejšent koud“.

Prema njihovom mišljenju, Sunce je sada na višoj poziciji na horizontu i greje više nego obično.

„Nešto se opasno događa sa Zemljom“, apeluju Eskimi.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala