Vučić: Neki bi i danas da ulažu u mržnju i smrt

© Tanjug / Tanja ValičAleksandar Vučić
Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sloboda i nezavisnost nemaju cenu i obećavam da ćemo ih čuvati bez obzira ne sve pritiske, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić sa komemoracije na spomen-obeležju na stratištu u Jajincima.
Nemačka kancelarka Angela Merkel - Sputnik Srbija
Iz prve ruke: Šta Angela Merkel misli o Srbiji i Vučiću

„Jajinci su bili jedna od najstrašnijih fabrika smrti u Evropi, koja je radila po „strašnoj“ rutini — doručak, ručak, večera, spavanje, streljanje“, rekao je srpski predsednik i podsetio da su tu dovođeni Srbi, Jevreji, Romi i svi drugi koji misle drugačije, a svakog dana u jame je bacano po 300 ljudi.

„I danas znamo šta je nacizam, zahvaljujući Jajincima, Jadovnu, Prebilovcima, a to je dugoročno investiranje u mržnju. Moramo da se sećamo i da se podsećamo na količinu smrti koja je ovde proizvedena“, poručio je Vučić i dodao da „dobro pamtimo i da ne smemo da zaboravimo, kao što ne smemo ni da stanemo na putu za bogatiju i srećniju Srbiju“.

Kako je rekao, „stojimo ovde i samo nas svest može odvojiti od zastrašujućeg ponavljanja istorije i farse i nekoga ko hoće ponovo da investira u mržnju i smrt“.

„Mi hoćemo da investiramo u život i budućnost, u dogovore, razumevanje, mir i rad koji taj mir obezbeđuje“, rekao je predsednik Srbije.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala