Merkelova primila preteće pismo sa belim prahom i žiletima

© REUTERS / Fabrizio BenschNemačka kancelarka Angela Merkel govori na predizbornom mitingu Hrišćanske demokratske partije i Štrazburgu
Nemačka kancelarka Angela Merkel govori na predizbornom mitingu Hrišćanske demokratske partije i Štrazburgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nekoliko nemačkih političara i kancelarka Angela Merkel primili su preteća pisma sa belim prahom i žiletima, javila je berlinska policija.

Te pošiljke koje su stigle uoči nedeljnih parlamentarnih izbora, upućene su u sredu i četvrtak i adresirane su na pet osoba, piše „Indeks“. Sadržale su beli prah i žilete, saopštila je policija. Jedna od pošiljki je bila upućena i kancelarkinom suprugu Joakimu Zaueru, na njihovu berlinsku adresu.

Zigmar Gabrijel, vicekancelar i ministar ekonomije Nemačke - Sputnik Srbija
Zigmar Gabrijel: Nemačka treba da odustane od đavolje logike

Poruke u pismima su napisane na arapskom, a potpisala ih je nemačka salafistička zajednica koja je upozorila da je sadržaj „smrtonosan, ne dirati“, precizirala je državna televizija ARD na svojoj internet stranici.

Policija je rekla da beli prah nije štetan.

Jedan od primalaca, poslanik Zelenih Hans Kristijan Štreble je za ARD rekao da se možda radi o manipulaciji, te da bi oni koji su poslali pisma, iako su poruke napisane na arapskom, mogli biti iz redova krajnje desnice.

On je podsetio da nedavnu aferu sa nemačkim vojnikom koji je maskiran u sirijskog tražioca azila planirao napade na predstavnike levice.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala