Peti dan telefonskog terorisanja građana Rusije

© AP Photo / Pavel GolovkinPolicijsko vozilo ispred tržnog centra u Moskvi. Talas anonimnih poziva o „miniranju" raznih administrativnih i poslovnih zgrada nastavlja se peti dan u Rusiji.
Policijsko vozilo ispred tržnog centra u Moskvi. Talas anonimnih poziva o „miniranju raznih administrativnih i poslovnih zgrada nastavlja se peti dan u Rusiji. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Više od dvadeset hiljada Rusa evakuisano je danas nakon anonimnih poziva za „miniranje“, izjavio je za Sputnjik izvor u službi za hitne slučajeve.
Obezbeđenje pregleda posetioce tržnog centra u Moskvi nakon niza telefonskih dojava o podmetanju bombe - Sputnik Srbija
Putin informisan o talasu „telefonskog terorizma“ u Rusiji, preduzimaju se mere

„Telefonske dojave o postavljanju eksplozivnih naprava dobijene su za 48 objekata u četiri grada: 34 tržna centra i 14 društveno važnih objekata“, dodao je izvor.

Talas anonimnih poziva o „miniranju“ raznih administrativnih i poslovnih zgrada nastavlja se peti dan u Rusiji. Vrhunac se dogodio 12. i 13. septembra.

U sredu su pretnje stigle do Moskve, odnosile su se na 50 objekata u prestonici, pre svega na železničke stanice i velike trgovačke centre. Evakuisano je 40.200 osoba. U utorak i sredu u čitavoj zemlji je, zbog anonimnih poziva sa pretnjama, evakuisano više od 150 hiljada ljudi sa više od 480 objekata. Pripadnici policije ispitali su sve objekte, a pretnja od eksplozije nije potvrđena.

Izvor u policiji rekao je za Sputnjik da su u hitnim operativnim i istražnim akcijama dobijeni podaci da su anonimna saopštenja inicirala lica iz inostranstva povezana sa terorističkom organizacijom DAEŠ.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala