Srbi ulaze u Vladu Kosova u cilju opstanka

© Tanjug / Zoran ŽestićGoran Rakić
Goran Rakić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predstavnici Srpske liste istakli su danas, nakon razgovora sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem, da ne postoji bolji način, a možda ni teži, od punog učešća u kosovskim institucijama u korist opstanka Srba u južnoj srpskoj pokrajini.
Ramuš Hardinaj lider Alijanse za budćnost Kosova - Sputnik Srbija
Danas kada zločinac postaje premijer, mandat mu je u rukama Srba

Na konferenciji za novinare rečeno je da će Srpska lista dobiti tri ministarstva, ključna za srpsko stanovništvo, a to su ministarstvo za povratak, za poljoprivredu i za lokalnu samoupravu.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je da će Lista sve poteze povlačiti i donositi jedino u interesu srpskog naroda na prostoru KiM, ne vodeći računa šta o tome misle oni koji nikada nisu bili u južnoj srpskoj pokrajini, koji su možda čuli za Gazivode, Osojane, Gračanicu i Štrpce, ali na karti neće znati da pokažu gde se nalaze ta mesta.

„Bezbednost, bolji život, ekonomski položaj, opstanak Srba je jedini cilj za koji ćemo se boriti. Ne možemo birati albanske političke predstavnike, ali će naši ljudi, koji su birani ogromnom većinom, da se bore za Srbe kroz institucije, skupštinu, na terenu i za govornicom. Za odluke koje smo doneli dobili smo podršku Vlade i predsednika Srbije, kao i direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju“, objasnio je Rakić.

Bedžet Pacoli - Sputnik Srbija
Preletanje koje je uzdrmalo kosovsku političku scenu

Rakić je kazao da je i brod najsigurniji kada je u luci, ali da nije za to napravljen, te i Srpska lista nije stvorena da pluta u mirnoj luci, već da bude ledolomac, koji će se boriti za opstanak i ostanak Srba u južnoj srpskoj pokrajini.

Portparol Srpske liste Igor Simić istakao je da je ova lista četvrta stranka po snazi, sa deset poslanika, i da vlada u Prištini zavisi od njenih glasova.

„To dovoljno pokazuje zašto ulazimo u celu priču i moć koju imamo u donošenju odluka u budućnosti“, rekao je on.

Simić je poručio da Srpska lista i njeni predstavnici u budućoj kosovskoj vladi ni za pedalj neće odstupati od programa sa kojim su se kandidovali na izborima.

„Biće Zajednice srpskih opština, a što se vojske Kosova tiče, poslušajte današnji ekspoze i videćete da takvih stvari nema“, naglasio je Simić.

On je ukazao na to da će srpski poslanici u kosovskoj skupštini danas dići ruku za srpske predstavnike koji će se boriti za bolji život Srba na Kosovu i Metohiji.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala