Malagurski: Stiže treći svetski rat? (video)

© SputnikBoris Malagurski
Boris Malagurski - Sputnik Srbija
Pratite nas
Severna Koreja. Zemlja čiji lider ume da ispali nuklearnu raketu, ali ne ume da puca iz pištolja.

U svakom slučaju, Severna Koreja je ponovo u žiži interesovanja svetske javnosti nakon što je objavljeno da je uspešno testirala hidrogensku bombu.

Nadzorne kamere nakratko su se zatresle. Podrhtavanje tla nakon eksplozije hidrogenske bombe zabeleženo je 49 km od lokacije gde je Severna Koreja i pre radila nuklearne testove.

Boris Malagurski - Sputnik Srbija
Malagurski: Udžbenici ruše decu! (video)

Građanima Severne Koreje je priušten luksuz da sve to prate uživo.

Prateći na ekranu trga u Pjongjangu, neki od prisutnih radosno su to odobravali.

Vest o hidrogenskoj bombi je došla kao šlag na torti tenzija između Sjedinjenih Država i Severne Koreje, gde su američki i severnokorejski predsednici nedeljama razmenjivali oštre reči.

Donald Tramp kaže da je Severna Koreja problem koji konačno treba da se reši, a Kim Džong Un uzvraća da će Sjedinjene Države pretvoriti u pepeo ako se oseti ugroženim.

Polako, Kim. Ne možeš tek tako da pretvaraš zemlje u pepeo samo zato što se ne slažeš sa njihovom politikom. To može samo Amerika.

Američki vojni bombarder ispustio je 11 tona tešku bombu iznad avganistanske provincije Nangarhar. Ako izuzmemo nuklearno naoružanje, ovo je najveća bomba koju je američka vojska ikad upotrebila.

Boris Malagurski - Sputnik Srbija
Malagurski: Mi smo kanta za njihovo smeće! (video)

Ali dobro, ko šiša Avganistance, vratimo se na Severnu Koreju. Iako nije ni na koga bacio bombu, Kimove pretnje su zaprepastile svet.

Dok Pjongjang preti nuklearnim probama, SAD su u vodama oko Severne Koreje već stacionirale ratne brodove.

A ti ratni brodovi nikako nisu američka provokacija, nego otišli generali malo na pecanje, je l′? Na stranu što Kim Džong Un izgleda kao onaj štreber iz osnovne škole koga ste zvali bucko, čovek shvata realnost da jedini način da Severna Koreja ne trpi uticaj Amerike jeste da na američke pretnje odgovara svojim pretnjama. A od tih kontrapretnji nema vajde ako nemate nuklearne bombe u džepu, pa neka Amerikanci mozgaju da li blefirate ili ne. I onda opušteno.

Kako je srećan bucko. I nije jedini.

Vojnici se podaviše da ga isprate. Ne pomaže ni Kimovo mahanje da se vrate. Izgleda smešno, ali da sam na Trampovom mestu, ja se ne bih s njima šalio.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala