Veliki odron na Kavkazu, 114 turista spaseno

© Sputnik / Denis Abramov / Uđi u bazu fotografijaElbrus, Kavkaz
Elbrus, Kavkaz - Sputnik Srbija
Pratite nas
Spasilačke ekipe su helikopterima evakuisale 114 ljudi iz planinskog područja Elbrus na ruskom Kavkazu posle ogromnog odrona, izjavio je danas portparol lokalnog odeljenja ruskog Ministarstva za vanredne situacije.
Prizor iz Persepolisa. - Sputnik Srbija
Novi arheološki „pojas“: Iran—Rusija—Kavkaz

Ranije je saopšteno da je gotovo 7.770 ljudi, među kojima je oko 260 stranaca, blokirano zbog ogromnog odrona u području Elbrusa, u Kabardino-Balkarskoj Republici na ruskom Kavkazu.

Prema podacima lokalnih nadležnih službi, odsečeno je pet naselja s više od 5.200 stanovnika, kao i 10 turističkih baza sa 49 turističkih grupa. Tu je više od 500 turista, među kojima su 133 strana državljanina. 

Za sada je iz te oblasti izvedeno 114 turista, među kojima je 67 inostranih državljana, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije Rusije. 

Veliki odron se dogodio oko 2 sata i 50 minuta ujutru po moskovskom vremenu, a tri automobila, u kojima je bilo pet osoba, pala su u reku, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije Rusije. Dve osobe su spasene, za preostale tri se traga, a među nestalima je i načelnik tog područja Musa Japuev, koji je prvi stigao na mesto odrona.

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala