„Teroristi“ za minut zauzeli britanski parlament

© Flickr / rosarito_82Zgrada britanskog parlamenta u Londonu
Zgrada britanskog parlamenta u Londonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Britanska policija je izvela tajnu proveru zaštitnih sistema britanskog parlamenta i otkrila ozbiljne propuste. Ona je pokazala da bi odredu terorista bilo potrebno manje od pet minuta za ulazak unutra, nakon čega bi bez problema moglo da dođe do masakra, piše „Sandej telegraf“, pozivajući se na izvore upoznate sa testom.
Policija, Španija - Sputnik Srbija
Evropa drhti: Kamion-ubica, gliser-bomba, a onda...

Plan napada je držan u tajnosti od većine parlamentaraca i radnika ove ustanove. Proba je izvedena prošle noći, sa strane Temze. Policajci maskirani u teroriste doplovili su čamcem, a naoružani čuvar koji je dežurao na reci nije mogao da ih zaustavi. Nakon ulaska u zgradu, oni su izveli „napad“ na palatu opštine.

„Telegraf“ tvrdi da je „više od 100 poslanika“ moglo da bude žrtva napada.

Izvoli lista su saopštili da su bezbednosne službe bile šokirane slabom zaštitom britanskog parlamenta. Jedan od parlamentaraca je primetio da su oni „lak zalogaj“, a drugi — da bi javnost bila „užasnuta“ ako bi rezultati testa bili objavljeni, prenosi „Dojče vele“.

„Dejli mejl“ izveštava da su na kraju provere bezbednjaci predložili da se na Temzi postavi specijalna ograda koja bi blokirala pristup zgradi parlamenta sa vode.

Podsetimo, u martu ove godine je nedaleko od parlamenta izveden dvostruki teroristički napad koji je odneo četiri života, dok je 40 osoba povređeno.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala