Informacioni rat će prestati kad svetu zapreti prava opasnost

© Sputnik / Vladimir Trefilov / Uđi u bazu fotografijaGlavna urednica Sputnjika Margarita Simonjan
Glavna urednica Sputnjika Margarita Simonjan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Glavna urednica MIA „Rusija sevodnja“ i televizijskog kanala RT Margarita Simonjan smatra da će se informacioni rat koji je, u suštini, rat podeljenog sveta, neminovno završiti usled neophodnosti da se čovečanstvo suprotstavi realnim pretnjama.

Jedan od učesnika tribine „Mladi novinari“ na forumu „Tavrida“ postavio je pitanje glavnoj urednici RT o budućnosti informacionog rata koji je u poslednje vreme sve izraženiji. 

Marija Zaharova na štandu MIA „Rusija sevodnja na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu - Sputnik Srbija
Zaharova: Rusija neće da se upušta u informacioni rat

„To nije informacioni rat. To je sukob svetova na koje je, nažalost, podeljena zemaljska kugla. Ali ja sam optimista, uverena sam da će se on završiti tokom naših života. Bićemo primorani da se ujedinimo kako bismo se suprotstavili pravoj pretnji, kao što smo se nekada ujedinili pred pretnjom od fašizma. Čekam to, hajde da čekamo zajedno“, rekla je Simonjanova tokom panel diskusije na forumu „Tavrida“ na Krimu.

Ona je navela da su američki politikolozi i stručnjaci koji sarađuju s televizijom RT, kao i članovi njihovih porodica, pod javnom osudom, mnogo većom nego u vreme Hladnog rata.

Govoreći o profesionalnoj etici novinara, glavna urednica RT je naglasila da ona mora da bude poput lekarske, kako ne bi nanela štetu zarad popularnosti. „Možda će ti nešto doneti više publike, ali veliko je pitanje da li će poboljšati tvoju karmu“, rekla je Simonjanova.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala