Zaharova: Rusija neće da se upušta u informacioni rat

© Sputnik / Ramilj Sitdikov / Uđi u bazu fotografijaMarija Zaharova na štandu MIA „Rusija sevodnja" na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu
Marija Zaharova na štandu MIA „Rusija sevodnja na Peterburškom međunarodnom ekonomskom forumu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija se neće upuštati u informacioni rat i neće stvarati svoje lažne vesti kao protivtežu onima koje širi Zapad, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova nastupajući tokom Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.
Televizijska voditeljka En-Bi-Si Njuza Megan Keli na plenarnom zasedanju Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu - Sputnik Srbija
Da li ste poludeli: Kako je lepa američka voditeljka „isterala Putina iz takta” (video)

„Naravno, nikakve svoje lažne novosti ili svoj dezinformacioni arsenal nećemo stvarati. To je stoprocentno. Zbog toga što je to put koji nikuda ne vodi, pitanje nije ko će pobediti u tom ratu“, rekla je Zaharova. 

Prema njenim rečima, ova situacija može se uporediti s nuklearnim oružjem, a „nuklearni rat je nemoguće dobiti“. 

„I informacioni rat je nemoguće dobiti, jer su njegove žrtve obični ljudi. Završiće se time što će se ljudi jednostavno okrenuti od tradicionalnih sredstava za masovno informisanje i tražiti nekakve svoje alternativne izvore. To nije dobro i nije loše, pitanje je samo da li su predstavnici medija spremni za to“, zaključila je Zaharova. 

Na zvaničnoj internet stranici Ministarstva inostranih poslova Rusije postoji specijalni odeljak posvećen lažnim vestima o Rusiji. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala