Trampov savetnik pokušao da dođe do Putina

© REUTERS / Joshua RobertsOblaci iznad Bele kuće u Vašingtonu
Oblaci iznad Bele kuće u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Savetnik predsednika SAD Rik Dirborn prošle godine pokušao je da organizuje sastanak predstavnika predizbornog štaba Donalda Trampa sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, javlja televizija Si-En-En, pozivajući se na svoje izvore.
Kremlj - Sputnik Srbija
Nije problem Amerike Putin, Amerika bi da Rusije nema

Si-En-En je saopštio da je u junu prošle godine Dirborn, koji je sada zamenik šefa administracije Bele kuće, poslao predstavnicima štaba kratko pismo. Za taj dokument sada su se zainteresovali kongresmeni koji vode tzv. „istragu o Rusiji“.

Kako tvrdi američka televizija, u saopštenju je Dirborn ukazao na nekog čoveka koji je „želeo da učestvuje na sastanku visokih predstavnika Trampa sa Putinom“. Naglašava se da je umesto imena tog čoveka u pismu figurisala skraćenica „WV“. Jedan od izvora televizije je dešifrovao to kao država Zapadna Virdžinija.

„Nepoznato je ko je taj čovek i šta su on ili ona želeli i da li su radili po Dirbornovom nalogu“, izveštava Si-En-En.

Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Bivši direktor „Njujork tajmsa“: Kako je Putin započeo građanski rat u SAD

Jedan od izvora je saopštio da je Dirborn u pismu bio skeptičan povodom sastanka.

Televizija tvrdi da je Dirborn aktivno učestvovao u organizaciji jednog od predizbornih obraćanja Trampa o spoljnoj politici u aprilu prošle godine u Vašingtonu. Saopšteno je i da je tom skupu prisustvovao i bivši ruski ambasador u SAD Sergej Kisljak.

Bela kuća je odbila da komentariše tu vest.

„Mi ne nameravamo da komentarišemo dokumente koje su se potencijalno našli u medijima preko curenja“, rekla je predstavnica Bele kuće Sara Sanders.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala