Prekid vatre u Donbasu od 25. avgusta

© Alexander PolyakovOvlašćeni predstavnik Rusije u kontakt grupi za Ukrajinu, Boris Grizlov
Ovlašćeni predstavnik Rusije u kontakt grupi za Ukrajinu, Boris Grizlov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kontakt grupa za rešavanje krize u Ukrajini usaglasila je dogovor o prekidu vatre u Donbasu od 25. avgusta, saopštio je stalni predstavnik Rusije u toj grupi Boris Grizlov.
Prezident Ukrainы Petr Porošenko - Sputnik Srbija
Porošenko: Predložiću UN uvođenje mirotvoraca u Donbas

„Glavni rezultat jeste da je kontakt grupa uspela da usaglasi prekid vatre povodom početka nove školske godine od 25. avgusta. Nadamo se da će ’školsko primirje‘ biti poštovano odgovorno i neograničeno“, rekao je Grizlov na konferenciji za novinare nakon sastanka kontakt grupe u Minsku. 

Predstavnici DNR i LNR saopštili su da su spremni da poštuju objavljeno primirje.

„Pozdravljamo odluku o prekidu vatre. Oružane snage DNR uvek su se pridržavale dogovora postignutih u Minsku. Spremni smo i ovog puta da poštujemo novo primirje. Nismo, međutim, ubeđeni u to da će Oružane snage Ukrajine poštovati prekid vatre, kao što je bilo i ranije“, rekao je predstavnik operativne komande DNR. 

Portparol Narodne milicije LNR Andrej Moročko rekao je da se nada da će primirje trajati što je moguće duže, za razliku od prekida vatre koji je 24. juna uspostavljen zbog žetve i koji su pripadnici ukrajinske vojske „narušili 35 minuta pošto je objavljeno“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala