Tramp: Ponekad nam treba protest da bi smo se izlečili

© REUTERS / Mike TheilerPrva dama i predsednik SAD Melanija i Donald Tramp na proslavi Dana nezavisnosti u Vašingtonu
Prva dama i predsednik SAD Melanija i Donald Tramp na proslavi Dana nezavisnosti u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp podržao je protivnike desničarskih stavova u Bostonu, rekavši da će se zemlja „izlečiti“ nakon masovnih protesta.

„Naša zemlja je podeljena decenijama. Ponekad je potreban protest da bismo se izlečili. I mi ćemo se izlečiti i biti jači nego ikada“, napisao je Tramp na svom nalogu na Tviteru.

​On je dodao da „želi da aplaudira onima koji protestuju protiv fanatizma i mržnje u Bostonu“.

Juče su u Bostonu (država Masačusets) održani mitinzi pristalica desničarskih grupa i njihovih protivnika. Broj učesnika dostigao je nekoliko hiljada, a tokom demonstracija pritvoreno je 27 osoba. Policija je istakla da niko nije povređen.

Novinarka Ljiljana Smajlović i istoričar Saša Adamović - Sputnik Srbija
Tuča „nacista“ i levičara u Americi — početak velikog obračuna (video)

Akcije u Bostonu desile su se nedelju dana nakon događaja u Šarlotsvilu u Virdžiniji. Tada su desničari izašli na ulice u znak protesta zbog pomeranja spomenika generalu Konfederacije Robertu Edvardu Liju. Uskoro su između pristalica desničara i levičara počeli sukobi. U nemirima je jedna osoba je poginula, a 34 su povređene.

Nakon mitinga u Šarlotsvilu Tramp je izjavio da osuđuje nasilje „sa obe strane“. Predsednik je govorio protiv rušenja spomenika i optužio medije da pokušavaju da izmene istoriju. Tramp je istakao da je pod istim izgovorom kao u slučaju sa spomenicima južnjacima, moguće srušiti spomenike Džordžu Vašingtonu i Tomasu Džefersonu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala