Na Malti ne žele Rusku pravoslavnu crkvu

© AFP 2023 / ALEXANDER KHUDOTEPLYRuska pravoslavna crkva
Ruska pravoslavna crkva - Sputnik Srbija
Pratite nas
Članovi Ruske pravoslavne crkve na Malti podneli su zahtev za izgradnju prvog pravoslavnog hrama na ostrvu i zbog toga su se suočili sa nezadovoljstvom lokalnog stanovništva, javlja „Tajms of Malta“.
Hram Svete trojice u Beogradu, poznatiji kao Ruska crkva, podignut je 1924. godine. U temeljima je grumen zemlje donet iz Rusije. - Sputnik Srbija
Ruska crkva u Beogradu sutra obeležava Dan porodice, ljubavi i vernosti (video)

Crkvena opština Ruske pravoslavne crkve na ostrvu broji oko 200 ljudi, ali u ovom trenutku nema svoju crkvu.

Nisu svi stanovnici Kaparija pozdravili inicijativu za izgradnju hrama u tradicionalnom ruskom pravoslavnom stilu, piše list. Prema njihovim rečima, crkva bi mogla da odudara od ostalih zgrada na ostrvu i stvorila bi poteškoće za parkiranje.

„Ta zgrada i njen dizajn nisu adekvatni za pejzaž malteške doline“, izjavili su u organizaciji „Nejčer trast“, koja je odgovorna za očuvanje lokalnih spomenika.

Oni su naveli i da ih brine kula hrama, visoka 26 metara, koja bi se vizuelno veoma isticala.

„Izgradnja hrama bi izazvala povećanje saobraćaja i zagađenje, značajno bi promenila ekologiju rejona i narušila bi prirodnu atmosferu spomenika“, dodali su u organizaciji.

U Savetodavnom komitetu za projekte su izjavili da pozdravljaju „promenu arhitekture hrama u korist lokalne infrastrukture“, ali da ne zahtevaju izostavljanje osnovnih simbola Ruske pravoslavne crkve sa budućeg hrama.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala