Novi napad u Španiji: Pobijeni teroristi koji su kombijem pregazili pešake (video)

© AP Photo / Manu FernandezŠpanska policija
Španska policija - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Španiji se noćas, samo nekoliko sati posle krvoprolića u Barseloni, dogodio još jedan teroristički napad čije su znatno veće posledice, prema prvim informacijama, sprečene zahvaljujući uspešnoj reakciji policije.
Teroristički napad u Barseloni - Sputnik Srbija
Teror u Barseloni: 12 mrtvih, 80 ranjenih, DAEŠ tvrdi da stoji iza napada (video, foto)

„Pais“ je objavio da je u Kambrilsu, priobalnom gradu jugozapadno od Barselone, oko jedan sat noću pokrenuta policijska operacija većih razmera.

„Ako ste sada u Kambrilsu, ne izlazite, ostanite kod kuće, na sigurnom. U toku je policijska operacija, objavila je policija na Tviteru.

Nedugo potom objavljeno je da se operacija dovodi u vezu sa „mogućim terorističkim napadom“, a Bi-Bi-Si je javio da su svedoci iz Kambrilsa rekli kako su čuli pucnjavu.

Zatim je španski radio Kadena SER objavio prve konkretnije detalje.

„Nekoliko terorista pokušalo je da se kombijem zaleti u pešake u pešačkoj zoni u Kambrilsu, ali im se vozilo prevrnulo, nakon čega je policija ubila četvoricu. Prema prvim informacijama, svi su nosili eksplozivne pojaseve. Jednog teroristu policajci su ranili na promenadi“, javio je radio.

Barcelona - Sputnik Srbija
Još jedan uhapšen zbog napada u Barseloni

Ranjeni napadač je kasnije podlegao ranama i umro u bolnici, a danas je javljeno da je tokom uviđaja utvrđeno da su pojasevi bili lažni.

Pre prevrtanja kombija, najmanje šest slučajnih prolaznika je pregaženo i pritom ranjeno, dvoje je u teškom stanju. Tokom operacije povređen je i jedan policajac, a situacija je u međuvremenu stavljena pod kontrolu.

List Vangardija objavio je snimak iz relativne blizine dramatičnih događaja na kojoj se u daljini vide rotacijska svetla, čuju se sirene, a u jednom trenutku čuje se i pucnjava, nakon koje snimatelj u strahu beži u stranu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala