Dodon: Neću dozvoliti da se Rusiji uvedu vize

© Sputnik / Sergeй Mamontov / Uđi u bazu fotografijaIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Srbija
Pratite nas
Moldavski predsednik Igor Dodon izjavio je da je predlog Parlamenta Moldavije da se Rusiji uvede vizni režim provokacija, kao i da to neće dozvoliti da se dogodi, prenosi list „Izvestija“.
Zastava Moldavije - Sputnik Srbija
Moldavija — otrežnjenje od evropskog sna

Kako se navodi, moldavski poslanici su taj predlog na jučerašnjem zasedanju skupštine razmatrali, ali još nisu došli do konačne odluke.

Ocenjuje se da je ta inicijativa samo nastavak čitavog niza diplomatskih ispada predstavnika Vlade Moldavije prema Rusiji.

„To bi bio izuzetno nerazuman i opasan korak, zbog toga to neću dopustiti“, istakao je.

„Ne vidim nikakve osnove za uvođenje viza. Ne vidim zašto je to potrebno Moldaviji i našim bilateralnim odnosima, posebno kada na teritoriji Ruske Federacije živi preko 500.000 naših građana“, ocenio je on.

Dodon je takođe rekao da bi taj potez bio razumljiv kada bi neka zemlja nastojala da pokrene određene inicijative koje bi se direktno odrazile na život Moldavaca, ali u protivnom to su provokacije.

Podsetimo, moldavske vlasti su nedavno proglasile ruskog vicepremijera Dmitrija Rogozina personom non grata što je dodano zakomplikovalo bilateralne odnose Rusije i Moldavije.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala