Kijev: Otkriven spomenik na kojem mač probija Rusiju (video)

© Youtube / RT / print screenSpomenik ukrajinskim borcima iz Donbasa
Spomenik ukrajinskim borcima iz Donbasa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Spomenik ukrajinskim vojnicima, poginulim u zoni vojnih operacija u Donbasu, otkriven je u Kijevu. Spomen-obeležje izgleda kao veliki granitni mač s grbom Ukrajine koji ubija neprijatelja, saopštio je sajt ukrajinskog televizijskog kanala „5“.

„Spomenik vojnicima ATO-a (Antiterorističke operacije) otkriven je u prestonici. Spomenik se nalazi na raskrsnici između trga Lesja Kurbasa i Ulice akademika Koroljeva“, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je na postolje prislonjen disk s likom anđela-zaštitnika. 

U video prilogu o otkrivanju spomenika, objavljenom na sajtu „Kanala 5“ očigledno je da spomenik izgleda kao veliki meč koji je zariven u kartu Ruske Federacije koja je naslikana na postolju belom bojom. 

Borbe u Donbasu - Sputnik Srbija
Kijev u Donbasu sprema „Oluju“ — odgovor Rusa biće brutalan

Kako su objasnili organizatori, spomenik je podignut kako bi se obeležilo sećanje na poginule vojnike u Donbasu i kako bi se žitelji Kijeva podsetili kakva je cena mira.

Spomenik je izrađen od granita, a visok je više od 2,5 metra. Koštao je oko 4,7 hiljada dolara, a novac je prikupljen zahvaljujući dobrovoljnim prilozima. 

Na otkrivanju spomenika orkestar je izveo nacionalnu himnu, nakon čega je minutom ćutanja odata pošta Ukrajincima poginulim u ratovima. 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala