Ivana Španović: Zaslužila sam zlato

© REUTERS / Dylan MartinezIvana Španović
Ivana Španović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović dočekana je aplauzima na aerodromu „Nikola Tesla“ i poručila je da joj je učinjena velika nepravda na prvenstvu sveta i da je sigurna da će osvojiti zlato prvom prilikom.
Ivana Španović - Sputnik Srbija
Zašto Ivani treba organizovati veliki doček u Beogradu

„Uradili smo ono šo smo obećali — pojavila sam se spremna, skočila sam preko sedam metara… Na kraju krajeva mislim da sam sve rekla završnim skokom. Ali sudijina je poslednja, i moram da se složim sa tim. Ne treba mi upitna zlatna medalja, nego znam da mi zlato pripada i da ću se za njega izboriti nekom sledećom prilikom“, rekla je Španovićeva, a prenela Radio-televizija Srbije.

Njoj je izmakla medalja na Svetskom prvenstvu u Londonu, pošto je, i nakon žalbe srpskog tima, komisija odlučila da je broj sa leđa ostavio trag u pesku, što je umanjilo skok.

„Osećam neku vrstu nepravde… Videli smo u Londonu da je bilo mnogo žalbi, sa raznih strana, neke su prihvaćene, neke ne… Nas je najviše povredilo to što je komisija rekla ’mi mislimo da je to trag od broja‘… Ironija je što je ovo poslednje prvenstvo na kojem se koriste brojevi na leđima“, objasnila je Španovićeva.

Njen trener Goran Obradović smatra da je neverovatno da jedan papirić, u 2017. godini, odlučuje o svetskom prvaku.

„Sad ćemo još više trenirati i borićemo se jače. Ostaje Dijamantska liga, a čeka nas i Svetsko dvoransko prvenstvo u Birmingemu naredne godine“, istakao je Obradović.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala