Ukrajina plaši Rusiju „Brzim trozupcem“

© AFP 2023 / Yurko DyachyshynVojnik pored zastava Ukrajine i SAD tokom vežbi Rapid Trident
Vojnik pored zastava Ukrajine i SAD tokom vežbi Rapid Trident - Sputnik Srbija
Pratite nas
Početkom septembra u Lavovskoj oblasti će se održati međunarodna vojna vežba „Brzi trozubac 2017“. U njoj će učestvovati više od 2.500 vojnika iz Ukrajine i 14 partnerskih zemalja.
Vežbe NATO-a u Crnom moru - Sputnik Srbija
Iskrcalo se 3.000 NATO vojnika u Ukrajinu, vežbaju osvajanje teritorije

„Ove vežbe će biti izvedene u većem obimu nego prethodnih godina“, rekao je danas ministar odbrane Ukrajine Stepan Poltorak tokom kontrole Nacionalne akademije kopnene vojske. On je dodao da će vojnici i oficiri NATO-a moći da prenesu iskustvo kolegama iz Oružanih snaga Ukrajine koji se bore u Donbasu.

„Zajednička obuka će nam dati dobru priliku da dobijemo kriterijume i standarde koji postoje u zemljama NATO-a, a našim partnerima priliku da usvoje iskustvo ukrajinskih boraca stečeno u borbama“, istakao je general.

U januaru ove godine predsednik Ukrajine Petro Porošenko potpisao je zakon koji je usvojila Vrhovna rada o odobrenju odluke o dozvoli jedinicama oružanih snaga drugih država da uđu na teritoriju Ukrajine 2017. godine kako bi učestvovale u multinacionalnim vežbama. Vežbe će se održati na Javorovskom poligonu u Lavovskoj oblasti i u njima će učestvovati šest aviona i deset helikoptera Alijanse.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala