Kastro Maduru: Računajte na nas

© REUTERS / Enrique de la OsaRaul Kastro
Raul Kastro - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kubanski predsednik Raul Kastro čestitao je u ime Kubanaca narodu Venecuele pobedu na izborima i osnivanje Ustavotvorne skupštine i ponovio da Venecuela, kao ni do sada, nikada neće biti usamljena i da može da računa na narod Kube.
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro - Sputnik Srbija
Amerika bi siledžijski da ruši Madura

On je u pismu upućenom predsedniku Venecuele Nikolasu Maduru naveo da je sa „dubokom revolucionarnom radošću saznao o ishodu izbora i formiranju Nacionalne ustavotvorne skupštine, prenosi „Prensa latina“.

„Van svake sumnje, taj politički uspeh je vredna lekcija koja je pretvorila Venecuelu u značajan simbol našeg kontinenta, kao što je Fidel (Kastro) objasnio u svojoj kristalno čistoj viziji. Ljudi govore glasno i jasno da će ostati verni nasleđu Simona Bolivara i predsednika Uga Čaveza“, napisao je Kastro u pismu.

Prema njegovim rečima, iskustvo je pokazalo da „bilo koji teroristički čin pojačava moral naroda, svaka agresija ih čini jačim, a svaki udarac jača jedinstvo“.

„Sigurno, dani teške borbe, međunarodnog uznemiravanja, blokade, nestašice su pred vama, ali biće i dana stvaranja i rada za revolucionare i celokupan narod Venecuele“, istakao je Kastro u pismu.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala