Krstarenja smrti: Misterije koje su šokirale svet

© REUTERS / Gary Cameron/FilesKruzer "Norveška zora"
Kruzer Norveška zora - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bilo da je reč o nestanku bez traga ili krvavim ubistvima u bizarnim okolnostima, ova krstarenja definitivno nisu bila kao iz bajke.

Krstarenje mnogima zvuči kao idealan odmor — putovanje morskim prostranstvima uz prekrasne prizore, kupanje, sunčanje i odličnu hranu… Međutim, stvarnost često zna da bude potpuno drugačija. Krvava ubistva, nestanci pod nerazjašnjenim okolnostima i slični događaji nisu radnja horor filmova, već stvarni i bizarni slučajevi koji su šokirali svet.

Fatalni odmor za majku troje dece

Suhogruz Geroi Arsenala - Sputnik Srbija
Troje poginulo u brodolomu ruskog teretnjaka na Crnom moru

Neki putnici na brodu „Princes Kruizesa“ sa Aljaske su čuli ženske krike u noći 25. jula, ali su ispočetka mislili da je reč o igri zagonetke rešavanja ubistva, koje je za njih i pre organizovalo osoblje zaduženo za animiranje gostiju na putovanju. Međutim, ubrzo je beživotno telo 39-godišnje Krisi Manzanares pronađeno na podu njene kabine. Majka troje dece imala je ranu na glavi iz koje je krv prskala po celoj sobi.

„Nije htela da prestane da mi se smeje“, rekao je njen muž Kenet Manzares nakon što je uhapšen zbog ubistvo supruge. Kompanija za krstarenje okarakterisala je incident kao „porodičnu svađu“, a Kristinina porodica je javno žalila za „posvećenom majkom, kćerkom, sestrom i prijateljicom“.

Kenet, koji je osuđen na doživotni zatvor, izjavio je za medije: „Moj život je gotov“.

Nestala bez traga

Bivši advokat Loni Kosonates se razveo od svoje supruge Miki Kanesaki (52), ali je par zajedno otputovao na krstarenje 2006. godine. Međutim, ono nije prošlo idilično — Miki je nestala.

Nakon nekoliko dana njeno telo se pojavilo u talijanskim teritorijalnim vodama, a njen bivši suprug se već bio vratio u SAD. Obdukcija je utvrdila da je uzrok smrti utapanje, a Kosonates je na krstarenju upoznao ženu koja mu je postala nova supruga. Sve te okolnosti navele su policiju da ga uhapsi, otkrivši da je smrću supruge stekao njenu imovinu vrednu milion dolara.

I dalje čeka suđenje i odbija bilo kakvu upletenost u njenu smrt, tvrdeći da je Miki nestala sa broda dok je on bio u kabini, insinuirajući da se možda sama bacila preko ograde.

Inženjer-ubica na brodu

Pusto ostrvo - Sputnik Srbija
Istinski Robinzoni — oni su preživeli na pustom ostrvu

Grk Jorgos „Džordž“ Skiadopoulos (31), koji je kao pomorski inženjer radio na luksuznim krstarenjima, upoznao je Džuli Skali dok je bila na krstarenju Karibima sa svojim suprugom 1997. godine. Video je da joj fali suprugova pažnja, pa je počeo da je proganja i da joj se udvara.

Nakon što je napustila supruga, Jorgos ju je posetio u njenom domu u Nju Džersiju i tada su odlučili da će ona dođe da živi kod njega u Grčkoj, ostavljajući za sobom ćerku koja će živeti sa ocem. Međutim, u januaru 1999. godine par se posvađao zbog njegove ljubomore i Jorgos je priznao policiji da ju je zadavio, potom joj odrezao glavu i zapalio ostatke tela. Osuđen je na doživotnu robiju.

Učitelj zadavio ženu

Robert Džon Makgil neumereno je pio u meksičkom Kabo San Lukasu tokom petog dana krstarenja sa svojom suprugom, ljubavlju još iz srednjoškolskih dana. Bio je toliko pijan da se naknadno nije sećao šta ga je navelo da je zadavi u njihovoj brodskoj kabini 14. jula 2009.

Posle toga je promenio svoju odeću, popeo se na palubu i zapalio cigaru, a kad ga je drugi par kojeg su upoznali pitao gde je njegova bolja polovina, priznao im je ubistvo.

Taj učitelj je 2010. osuđen na doživotnu robiju nakon što je priznao ubistvo, a njeno telo pronađeno je sa brojnim modricama i ozledama.

Beba ostavljena ispod kreveta

Kanibalska gozba u plemenu Tana - ilustracija - Sputnik Srbija
Tajkun kupio devojčicu-roba da bi gledao kako je jedu ljudožderi

Ališa Kejr imala je 20 godina u oktobru 2011. godine i bila je u kasnoj fazi trudnoće, koju je skrivala, kada se pridružila svojim prijateljima na krstarenju Karibima. Nakon što je osetila jake grčeve, povukla se u kupatilo svoje kabine, gde je u tišini rodila devojčicu. Nije pozvala nikog u pomoć, a nakon porođaja bebu je zamotala u peškir i ostavila je ispod kreveta, gde su je kasnije našle spremačice.

Lekar je zaključio da je dete rođeno živo, bez defekata i bolesti, a Kejrova je priznala ubistvo izvlačeći se na neuračunljivost.

„Trebalo je da potražim pomoć“, rekla je na sudu u maju 2015. godine, a osuđena je na lečenje u psihijatrijskoj ustanovi.

Kobni medeni mesec

U julu 2005. godine Britanac Džordž Smit (26) se sa svojom novopečenom suprugom uputio na bračno putovanje — krstarenje od Grčke do Turske.

Tokom plovidbe on je pao u more.

Svedoci su izjavili da su čuli kako se par glasno svađao između 4. i 5. sati ujutru, a nakon toga se njegova žena navodno vratila u njihovu kabinu. Par je celu noć pio, a mnogi su verovali kako je Džordž ubijen. FBI je držao istragu otvorenom 10 godina, ali nisu mogli da dokažu da je reč o ubistvu.

Džordžovo telo nikad nije nađeno.

Nestala žena, ostale stvari

Na završetku njihovog 11-dnevnog krstarenja Mediteranom, Li Jinglej, njen suprug Danijel Beling i njihovo dvoje male dece otplovili su 2. februara iz italijanske luke Ćivitavečije. Li nisu mogli da pronađu na brodu, iako su joj mobilni telefon, novčanik i prtljag ostali u kabini. Njen muž je mislio da je odlučila da ranije završi odmor, kako je pretila zbog njihovih neslaganja.

Ipak, italijanske vlasti nisu poverovale u tu priču i priveli su ga na ispitivanje nakon što su ga zatekli na aerodromu. Preko svog advokata, odbio je svaku upletenost u slučaj, ali i dalje se nalazi u italijanskom zatvoru sve do kraja istrage.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala