Tramp: Demokrate ponižavaju Ameriku

© REUTERS / Carlos BarriaPredsednik SAD Donald Tramp dolazi na miting u Zapadnoj Virdžiniji
Predsednik SAD Donald Tramp dolazi na miting u Zapadnoj Virdžiniji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je da je teorija demokrata o njegovoj zaveri sa Rusijom ponižavajuća za Ameriku.
Specijalni američki tužilac za Rusiju Robert Miler - Sputnik Srbija
SAD intenziviraju istragu „mešanja Rusije“ u predsedničke izbore

„To je lažna priča koja je ponižavajuća za sve nas, za našu zemlju i Ustav“, rekao je Tramp na mitingu u Zapadnoj Virdžiniji.

„Jedini razlog što demokrate govore o potpuno izmišljenoj ’priči o Rusiji‘ je zato što nemaju ideje, nemaju plan, nemaju koncepciju. ’Priča o Rusiji‘ je potpuna fabrikacija. To je samo pokušaj da se opravda najveći poraz u američkoj političkoj istoriji“, istakao je američki predsednik.

On je upitao hiljade okupljenih da li među njima ima Rusa. Prema njegovim rečima, nije bilo nikakvih Rusa u Ohaju i Pensilvaniji, državama koje su imale odlučujuću ulogu na predsedničkim izborima. Tramp je tamo pobedio sa malom razlikom.

„Većina ljudi zna da u našem štabu nije bilo Rusa, nikada ih nije bilo. Mi nismo pobedili zbog Rusije, već zbog vas“, rekao je Tramp pristalicama.

On je pozvao tužioce da ne traže „ruski trag“ na izborima, već 33.000 nestalih elektronskih pisama Hilari Klinton, kao i „uranijum koji su Klintonovi prodali i koji se sada nalazi u rukama veoma ljutih Rusa“.

Prezident SŠA Donalьd Tramp - Sputnik Srbija
Trampov poslednji pokušaj da „sačuva obraz“

Donald Tramp je zatražio od obaveštajnih službi da istraže „veze“ Bila i Hilari Klinton, kao i njihovih saradnika sa Rusijom. Američki predsednik optužio je bivšu državnu sekretarku da je omogućila da značajan deo američkog uranijuma pređe u ruke Rusije, a istovremeno je odbacio optužbe o svojim vezama sa Kremljom, nazivajući ih „izmišljotinama“.

Tramp je još u predizbornoj kampanji optuživao svoju suparnicu da je u periodu od 2009. do 2013. godine, dok je bila državna sekretarka SAD, „dala Rusiji 20 odsto američkog uranijuma“ i da je za to „dobila veliku sumu novca“.

Ranije su američke obaveštajne službe optužile Rusiju za hakovanje računara Nacionalnog komiteta Demokratske stranke SAD. Na toj osnovi oni su došli do zaključka o „mešanju Rusije“ u izbore, a mediji su optužili Trampa za „zaveru sa Rusijom“. Moskva je u više navrata negirala te optužbe.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala