Nebenzja i Hejlijeva o perspektivama odnosa SAD i Rusije

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaStalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja
Stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja, koji je prošlog petka stupio na dužnost, održao je sastanak sa ambasadorkom UN Niki Hejli sa kojom je razgovarao o borbi protiv terorizma, situaciji sa Severnom Korejom, ali i o perspektivama bilateralne saradnje unutar Ujedinjenih nacija, prenosi „Blumberg“.

Kako se navodi, to je prvi sastanak ambasadora Rusije i SAD pri UN od kada je Nenebnzja stupio na dužnost.

Stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja - Sputnik Srbija
Rusija i Amerika ne mogu jedna bez druge

I sam Nebenzja je rekao da se susreo sa Hejlijevom, te da je sa njom razgovarao i o radu Saveta bezbednosti UN u avgustu, kada će predsedavati Egipat.

Novinari su iskoristili priliku i upitali Nebenzju da li se išta promenilo u zgradi UN nakon što je stupio na dužnost, budući da je pri UN radio od 1996. do 2000. godine, dok je on kroz osmeh rekao da mu je potrebno još malo vremena da uvidi šta ima novo.

„Prošlo je 17 godina od kada sam napustio ovu zgradu. Moram prvo da vidim šta se izmenilo. Zgrada je, doduše, ostala ista, sem što je urađen remont“, odgovorio je Nebenzja.

Nebenzja je na dužnosti stalnog predstavnika Rusije pri UN od 27. jula, a pre toga je bio na mestu zamenika ministra inostranih poslova.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala