Kineski odgovor Trampu: Emotivnim pražnjenjem se ne rešava nuklearno pitanje

© AP Photo / Alex BrandonDonald Tramp sa bejzbol palicom
Donald Tramp sa bejzbol palicom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nakon što je američki predsednik Donald Tramp uz podsmeh na Tviteru u 48 reči optužio Kinu da nije uspela da obuzda svog suseda i saveznika Severnu Koreju, iz Pekinga je stigao odgovor u vidu oštrog uredničkog komentara zvanične novinske agencije Sinhua.
Interkontinentalna balistička raketa Hvasong-14 tokom raketne probe u Pjongjangu - Sputnik Srbija
Pjongjang i Vašington — da li smo (opet) korak bliže nuklearnom ratu?

„Tramp je prilična ličnost i voli da tvituje. Ali emotivno pražnjenje ne može da postane vodeća politika za rešavanje nuklearnog pitanja na poluostrvu“, navela je Sinhua u komentaru od 1.000 kineskih karaktera koji je objavljen na kineskim novinskim portalima.

Dodaje se da SAD ne bi smele da odbijaju odgovornost za ćorsokak u odnosima sa Severnom Korejom, „a još manje bi trebalo da zabijaju Kini nož u leđa“, prenosi „Njujork tajms“.

​Neuobičajeno lična priroda uvodnika novinske agencije, zajedno sa prethodnim komentarima kineskog ambasadora pri Ujedinjenim nacijama, pokazuju da Severna Koreja postaje glavna tema spora koji preti da zagorča Trampov prvobitno prijateljski odnos sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, konstatuje „Njujork tajms“.

 

Tanjug

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala