Orbita kulture: I na slikama prvo strada istina

Orbita kulture 29.07.
Pratite nas
Slikarka Tijana Fišić, čija je izložba „Fragmenti postojanja“ otvorena u galeriji ULUS, u emisiji „Orbita kulture“ otkriće nam kako se slikarski traga za celovitošću, zašto se sopstveni život posmatra kao slagalica i da li je od svih nestajanja najgore — nestajanje istine.

Da li će Bitef u svom 51. izdanju radikalnim eksperimentom sa vremenom opravdati dugogodišnji slogan „nove pozorišne tendencije“, budući da će se pred publikom naći čak dve predstave koje traju 24 sata, pitali smo Ivana Medenicu, umetničkog direktora i selektora Bitefa, izvršnu direktorku festivala Jelenu Knežević i teatrologa Tinu Perić.

U „Orbiti kulture“ ugostili smo Zorana Živkovića, evropskog velemajstora saj-faj žanra. Tu titulu je ovih dana dobio od Evropskog društva za naučnu fantastiku. Živković je najprevođeniji srpski pisac u ovom veku, a posvećena mu je i nedavno objavljena naučna studija „Zatočenik pete sile“.

Sa Anom Maglicom smo razgovarali o njenoj autorskoj pesmi „Odluka“, koju je grupa mladih muzičara otpevala sa namerom da postane himna životu i da ohrabri decu i mlade koji se svakodnevno bore protiv raka.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala